Без зимна пауза във Висшата лига до 2019 година

"Всеобщото мнение сочи, че почивка около Коледа е нужна", коментира изпълнителният директор на ФА Мартин Глен

Без зимна пауза във Висшата лига до 2019 година

Въвеждането на зимна пауза в английското първенство по футбол е абсолютно изключено като вариант до края на настоящото споразумение за телевизионните права, което изтича през лятото на 2019-а година, категоричен е изпълнителният директор на ФА - Мартин Глен.

Новоназначеният национален селекционер Сам Алардайс подкрепи твърденията, че е нужна почивка около Коледа, но това към този момент изглежда напълно невъзможен сценарий.

"Ако има зимна пауза, което ФА наистина иска да въведе, това ще се случи след изтичането на договора за телевизионните права. Всеобщото мнение сочи, че почивка около Коледа е нужна. Повече не мога да кажа. Още през този сезон започваме разреждане на цикъла от мачове - вече няма да има преигравания за купата на ФА от четвъртфиналите нататък", каза Глен по време на пресконференция.

Изпълнителният директор добави, че зимната пауза не означава задължително почивка около Коледа:

"Хората са уплашени от това, че може да останат без мачовете на Боксинг дей и нова година. Не е задължително това да бъде така. Може да има зимна пауза след третия кръг за купата на ФА през януари".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки