Лудогорец допусна два гола на свой терен, но остави живи шансовете си срещу Цървена звезда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разградчани изпуснаха питомното и ще гонят дивото в Белград на "Мала Маракана"

Лудогорец допусна два гола на свой терен, но остави живи шансовете си срещу Цървена звезда (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец и Цървена звезда завършиха 2:2 в интригуващ първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
Лудогорец доминираше през първото полувреме и откри малко преди почивката след индивидуален рейд на Джонатан Кафу.
 
Но веднага след подновяването на играта Звезда ужили разградчани. Също след солова акция Александър Катай преодоля защитата и вратаря Владо Стоянов. А Гюлор Канга препарира националния ни вратар в 66-ата минута с падащ лист от разстояние за пълния обрат.
 
Лудогорец не се предаде, като успя да се пребори за равенство с гол на резервата Клаудио Кешерю, а дори можеше да вземе и крайната победа, но удар на Натанаел от воле мина покрай вратата.
 
Реваншът е на 2 август от 21:30 ч на стадион „Райко Митич” в Белград, където Лудогорец задължително трябва да вкарва голове и да търси победата.

 
При евентуален успех, разградчани, които преди две години играха в групите на Шампионската лига след успех по пътя си срещу другия сръбски гранд - Партизан, ще се класират за плейофния кръг, където ще бъдат непоставени, а и ще си осигурят участие в групите на Лига Европа. При негативен развой отборът на Георги Дерменджиев ще може да атакува групите на Лига Европа през плейофите.

 
Гостите от Белград започнаха по-стабилно, но Лудогорец постепенно овладя инициативата и създаде няколко положения. Първо Марселиньо стреля неточно с глава в 12-ата минута, а после бразилецът прати високо над вратата, след като бе оставен напълно непокрит при статично положение.

 
Българският национал Марселиньо беше главно действащо лице и в 15-ата минута, когато опита да си изпроси дузпа и получи жълт картон за симулация.
 
Звезда също дебнеше своите шансове, но Моци и Владо Стоянов разколебаха сръбските шампиони.

 
Лудогорец усили натиска си и закономерно поведе точно преди почивката. Джонатан Кафу пое топката пред цялата защита на Цървена звезда, финтира двама и накрая и вратаря Кахриман, за да даде аванс на разградчани. Преди това скоростните подавания с по едно докосване не носеха успех и бразилецът Кафу сам се нагърби и сполучи. Точно преди сигнала за край на първото полувреме Лукоки стреля опасно с глава покрай вратата.

 
Веднага след подновяването на играта обаче Лудогорец получи изравнителен гол, който много наподобяваше техния. Капитанът Александър Катай получи на десния фланг, напредна мощно, нахлувайки в наказателното поле, където финтира двама от Лудогорец. И когато всички очакваха, че той ще подава на свободните си съотборници, Катай мушна в далечния ъгъл на Владо Стоянов – 1:1.
 
Попадението може да коства много на Лудогорец, защото падна на негов терен.
 

 
Звезда можеше да осъществи и пълен обрат, когато Муче се размина на празна врата с меко центриране отдясно на пробилия Сърнич.
 
Лудогорец потърси втория гол, но хубави удари на Саша и Вандерсон преминаха на сантиметри от вратата на „звездашите”.

 
Гостите заиграха далеч по-спокойно след изравнителния гол, като имаха и късмет, и стигнаха до втори гол в 66-ата минута, когато Гюлор Канга буквално препарира Владо Стоянов с 30-метрова кандилка.


 
И когато изглеждаше, че всичко е приключило, се появи резервата Клаудио Кешерю. Козмин Моци хитро му пусна от фаул, а румънският национал плъзна от малък ъгъл покрай вратаря за 2:2.  



До края домакините потърсиха успеха, но трудно създаваха положения. Все пак възможност се откри пред Натанел, който прати от воле точно покрай вратата на Звезда. 



Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки