Стефан Генов преди старта: Искам Меси и Роналдо, търсим нови играчи в офанзивен план

На едно правителство се дават 100 дни, а феновете не дадоха и 100 минути на младите момчета, казва новият треньор на Пирин

Стефан Генов преди старта: Искам Меси и Роналдо, търсим нови играчи в офанзивен план

Новият треньор на Пирин Стефан Генов заяви, че разполага с ограничени възможности преди старта на първенството в Първа професионална лига. С доста променен състав „орлетата” ще приемат един от бившите отбори на Чечо - Черно море, в първия кръг в неделя от 21:15. Билетите са на цената от миналата кампания - 5 лева.

„Основните футболисти, които „бутаха каруцата” през миналия сезон, сега ги няма. Ще се съобразявам с клубната политика и ще налагам млади играчи от школата, но трябва да има и опитни покрай тях. От стария отбор повечето са играли по 4-5 мача само като титуляри. Останали са Бенгюзов, Сашо Башлиев, Стилиян Николов, Румен Сандев и Тони Тасев”, обясни треньорът.

Пловдивският специалист не крие проблемите с намирането на класни попълнения, особено в атака, където се търсят още нови играчи.

„Аз искам да взема Роналдо и Меси, но това са нашите възможности и взимам футболисти според нашите възможности. Нямаме на някои постове конкуренция, търсим нови. Искаме нови попълнения в офанзивен план, слабостите ни са в тази насока. Трябват ни увереност и качество”.


Бившият наставник на Локо (Пд), Локо (Сф) и Черно море сподели, че е провел среща с феновете на отбора, на която ги е помолил да подкрепят отбора, а не да започват рано-рано с псувните от трибуните.

 „Нека феновете ни дадат някакво време. На едно правителство се дават 100 дни, а феновете не дадоха и 100 минути на тези млади момчета срещу Витоша. Феновете псуваха играчите срещу Витоша и затова не пуснах юношите през втората част. А това е нашият отбор. Трябват ни 2-3 победи и ще видите какво ще се случи. Срамно беше поведението ни срещу Витоша (Бистрица), това не трябва да се повтаря. Срещу нискоразредни отбори играчите не могат да се мотивират. Правя всичко да ги вдигна, да си повярват.”

„Орлетата” няма да разчитат на Дани Младенов и младия Манол Чапов срещу „моряците” в неделя вечер.

„Отборът направи добра подготовка. Всичко планувано го изпълнихме и като подготовка, и като контроли. Доколко сме подготвени ще се види в мачовете. Конкретно за мача с Черно море много сериозно се подготвихме, доволен съм от футболистите. Надявам се и съм убеден, че мачът ще бъде успешен за нас. Много сериозен противник, но ние също имаме своите шансове. Лесен двубой няма да има, само ако ние си го направим лесен. Манол Чапов е с вирус, Дани Младенов не е готов, въпреки че от 10 дни тренира с отбора. Бразилецът (Ханс) е с уредени документи, проблемът при него е езиковата бариера. Словакът (Кощрна) се вписа учудващо бързо”.

От новите наставникът счита за най-класни двамата чужденци, а от юношите отличи Димитър Митев и Пепи Христов.

„Има нови футболисти, които заслужават титулярно място – това са двамата чужденци (бел. ред. Александре Ханс и Кристиян Кощрна). Привлякохме и вратар под наем (Георги Аргилашки от Лудогорец), на когото много ще се разчита, както и на другия вратар Краси Костов”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки