Гратис „Бързи, смели, сръчни” за деца на бургаския плаж

Детската футболна школа „Звездичка” ще организира в осъвременен и достъпен вид някогашната игра по държавната телевизия

Гратис „Бързи, смели, сръчни” за деца на бургаския плаж

Детската футболна школа „Звездичка” ще организира в осъвременен и достъпен вид някогашната игра по държавната телевизия „Бързи, смели, сръчни”. Лято е и сърцето на Бургас в момета „тупти” на любимия плаж. За това и състезанието, обединяващо в себе си надпревари за пъргавина, ловкост, координация, пас, точен мерник, бягане с препятствия и мачлета ще е на Северния плаж, на съществуващото там игрище.

Съдействие, за да може емоциите да останат незабравими, ще окаже концесионера на ивицата. Заниманията ще са безплатни, а след техния край са гарантирани живителни течност и и сладоледи за малките футболни таланти на морския град. Датите за които става въпрос са- 28 и 29 юли от 18:00 часа, а възрастовата група която се обхваща е от четири до девет годишни. Освен възпитаници на школата, право на участие имат всички момичета и момчета в тези възрастови граници.

Това удоволствие за родителите и техните синове и дъщери ще е безплатно. Очаква се откритите детски тренировки да станат традиционни, неотдавна такива се проведоха на Централния плаж и провокираха сравнения с емблематичния плажен футбол футбол на бразилската Копакабана.

Тогава дори се играха и няколко приятелски срещи срещу други отбори, а след една от поредните победи на „Звездичка”, кмета Димитър Николов който бе в близост, не се сдържа и за части от секундата влезе на игрището и лично поздрави всяко едно дете. Лято 2012 предлага и друга екстра за възпитаниците на клуба след съботните и неделните тренировки в откритите общински футболни комплекси в „Изгрев”, „Славейков” и „Меден рудник”.

След техния край, от 10:30 часа всяко дете може да бъде закарано от придружителя си на плувен комплекс „Флората” в Морската градина. Техните треньори ги очакват за гратисно разпускане и охлаждане на страстите на детския басейн. Не е тайна, че подобно „зареждане на батериите” след тренировка и мач си спретваха родните бронзови медалисти от САЩ ’94. Междувременно в аванс вече е ясно, че финалите от четвъртия поред турнир на ДФК „Звездичка” и община Бургас ще са точно на 6 декември- Никулден. Елиминациите с участието на десетките учебни заведения започват месец по- рано.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки