Диого Виана поведе ЦСКА - София към първа победа в Първа професионална лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Армейците" се наложиха над Славия с 2:0 в първия кръг на родния шампионат

Диого Виана поведе ЦСКА - София към първа победа в Първа професионална лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА - София тръгна с победа в Първа професионална футболна лига. Два красиви гола на Диого Виана, които са първи за родния елит през сезон 2016/2017 матираха Славия на "Армията", а в самия край  Густаво Кулма нацели гредата след хубав удар от далечната дистанция.
 
Резултатът обаче, не бива да заблуждава. Успехът за червените въобще не дойде лесно, след като двата отбора показаха доста динамичен футбол и си размениха по няколко много добри чисти голови ситуации. Все пак момчетата на Христо Янев показаха повече класа в завършващ план и заслужено спечелиха с 2:0.
В 7-ата минута ЦСКА - София можеше да открие чрез Арсенио Нунеш, който бе намерен в пеналта от Стойчо Атанасов, но Петко Христов блокира със шпагат удара в последния възможен момент.
 
В 9-ата минута Кирил Десподов стреля с глава от непосредствена близост, но Марио Кирев реагира по страхотен начин и спаси сигурен гол. Опасността пред вратата на Славия дойде след хубав пробив на Диого Виана.

В 20-ата минута Славия отговори на „армейските” атаки, когато Ивайло Димитров бе изведен зад гърба на защитниците в червено и в последния момент бе спрян от Рафа Перес. Гостите имаха претенции за дузпа, но повторенията показаха, че такава няма, тъй като Перес игра с топката и решението на рефера Никола Попов да подмине ситуацията се оказа правилно.

В 27-ата минута Борис Галчев стреля опасно с глава от пеналта, но стражът на белите се хвърли акробатично и изби с една ръка.

 

Само три минути по-късно ЦСКА отново бе близо до гол. След нов пробив на Диого Виана по десния фланг бе намерен по-перфектен начин Преслав Йорданов, който стреля с глава, но топката премина в страни от вратата.

В началото на второто полувреме уникална грешка в защита на ЦСКА, като по чудо не доведе до гол във вратата на Китанов. Балджийски получи подарък в наказателното поле на "армейците" от Рафа Перес и стреля мощно, но Китанов показа хладнокръвие и успя да избие, като по този начин спаси сигурен гол.

В 57-ата минута страхотна комбинация между Ареснио Нунеш и Диого Виана намери последния в наказателното поле на гостите. Последва удар на Виана, след който топката се отби в напречната греда и се оплете в мрежата зад Марио Кирев и ЦСКА поведе с 1:0 .

В 61-ата минута Балджийски се включи мощно от втора линия и напредна на скорост, след което последва силен удар, но топката мина над напречната греда.

В 69-ата минута  Преслав Йорданов се отчете с уникален пропуск. Арсенио Нунеш намери нападателят на ЦСКА по перфектен начин в наказателното поле, но Йорданов не успя да уцели вратата от непосредствена близост и необезпокояван от никой в бяло

В 77-ата минута  Диого Виана отбеляза вторият си гол в мача, за да направи резултата 2:0. Боби Галчев намери португалеца в наказателното поле, след което последва страхотен финт, с който португалецът се освободи от двама защитници и с хубав завършващ удар прати топката в мрежата.

В  самият край на срещата резултата можеше да набъбне още повече. Густаво Кулма можеше да вкара изключително красив гол. Колумбиецът получи отляво, проби навътре покрай Пашов и стреля от около 25-26 метра. Кирев само изгледа параболата на топката, която кацна върху напречната му греда, преди да излезе в аут.


Така в крайна сметка ЦСКА стартира с победа в Първа професионална футболна лига спечели заслужени три точки. В същото време Славия също показа доста футболни достойнства, но ще мисли за спечелване на точки в предстоящите срещи, тъй като на "Армията" възпитанците на Александър Тарханов не успяха да спечелят такива.














 

Първа Професионална Лига

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 ЦСКА 1 1 0 0 2:0 2 3
2 0 Горна Оряховица 1 0 1 0 0:0 0 1
2 0 Нефтохимик 1962 Бургас 1 0 1 0 0:0 0 1
4 0 Черно Море 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Дунав 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 ФК Верея 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Левски 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Локо Пд 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Лудогорец 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Берое 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Монтана 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Ботев Пд 0 0 0 0 0:0 0 0
4 0 Пирин 0 0 0 0 0:0 0 0
14 0 Славия 1 0 0 Ключови думи: ЦСКА
Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки