Берое победи Спартак (Плевен) с 3:1 в контролна среща (СНИМКИ)

Междувременно стана ясно, че Петру Леуча, който бе на проби, е освободен

Берое победи Спартак (Плевен) с 3:1 в контролна среща (СНИМКИ)

„Берое“ победи „Спартак“ (Плевен) с 3:1 в контролна среща, играна на Спортна база „Берое“. Това бе втора проверка за тима, след като преди два дни беройци победиха „Ботев“ (Гълъбово) с 2:1.

Гостите откриха резултата в 24-та минута след гол на Долапчиев, а Александър Василев възстанови равенството в 43-та минута. Отново Василев даде преднина за „Берое“ с попадение в 55-та минута, а Александър Колев се разписа в 77-та минута за 3:1. Междувременно стана ясно, че Петру Леуча, който бе на проби в „Берое“, няма да бъде привлечен и е освободен.

Във 2-та минута Божилов намери с дълъг пас Пенев, който центрира. Като се опита да продължи за Милисавлевич, но топката излезе в аут.

В 8-та минута Александър Василев проби по лявото крило и нахлу в пеналта, но защитник успя да избие в корнер. Втори ъглов удар след изпълнението на първия, но нищо опасно.

Минута след това Пенев намери Почански с хубав пас по крилото. нападателят навлезе в наказателното поле, но Радев успя да се намеси и изчисти в пореден корнер.

В 18-та минута Божилов намери Александър Василев на границата на наказателното поле. Крилото стреля, но бе твърде неточен.

Веднага след това последва удар от дистанция на Тодоров, но никакъв проблем за Макенджиев.

В 22-та минута Венци Василев центрира опасно, но Като и Александър Василев се разминаха с топката пред голлинията .

Гостите поведоха в резултата в 24-та минута, след като Макенджиев не успя да изчисти върната към него топка и Долапчиев се разписа на празна врата – 0:1.

 

В 32-та минута след продължителна атака за „Берое“ Венци Василев центрира, а Пенев стреля към вратата, след като топката бе отбита. Ударът му обаче бе неточен.

 

Две минути по-късно Милисавлевич намери Като непокрит в пеналта, но японецът се подхлъзна в последния момент и не успя да шутира.

 

„Берое“ владееше изцяло инициативата в последните минути и натискът на домакините даде резултат. Александър Василев изравни резултата с хубав удар от границата на наказателното поле. Божилов предостави топката на Василев, който се обърна и прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата  – 1:1.

 

Второто полувреме започна със ситуация за гостите, след като Христов намери Мавродиев в наказателното поле и последния шутира по диагонала, но топката премина на сантиметри от гредата.

 

В 50-та минута Александър Василев стреля изключително силно и точно от дистанция, но Пантев се намеси решително и изби. Венци Василев стреля впоследствие, но бе неточен.

 

Две минути след това Като изведе отлично Панайотов зад гърба на отбраната, но Пантев излезе съобразително и успя да изпревари халфа. Последва центриране в наказателното поле на гостите, но до нова опасност не се стигна.

 

„Берое“обърна развоя на срещата и поведе в резултата в 55-та минута. Неманя Милисавлевич се възползва от нарезбирателство в защитата на „Спартак“ и намери непокрития Александър Василев в наказателното поле. Крилото намери опразнената мрежа без проблем и отбеляза за втори път в срещата – 2:1.

 

В 61-та минута Веселин Пенев навлезе в пеналта на гостите и се опита да намери Божилов. Получи се разбъркване, но без удар към вратата на Пантев.

 

В 66-та минута Александър Димитров направи множество смени в състава си.

 

В 71-та минута Дрянов намери Колев в предни позиции, който продължи за Чернаков. Юношата на „зелените“ излезе на стрелкова позиция и стреля по диагонала, но Пантев се намеси.

 

Четири минути по-късно Стефан Христов получи  топката от фаул и стреля от границата на пеналта, но защитата на „Берое“ не позволи опасност.

 

„Берое“ стигна до трети гол в 77-та минута. Станислав Дрянов получи топката след продължителна атака и центрира чудесно в наказателното поле на гостите, където Александър Колев засече с глава и направи резултата 3:1 за „зелените“.

 

Станислав Дрянов получи топката от Чернаков в 81-та минута и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката премина далеч от целта.

 

Следващата седмица „Берое“ стартира участието си в Първа лига с гостуване на „Славия“ в София. Двубоят е насрочен за 7 август от 21:15 ч. на Национален стадион „Васил Левски“. Двубоят е от 2 кръг на шампионата, след като срещата с „Лудогорец“ бе отложена.

 

„Берое“ (Стара Загора) – „Спартак“ (Плевен) 3:1
голмайстори: 0:1 Григор Долапчиев 24′, 1:1 Александър Василев 43′, 2:1 Александър Василев 55′, 3:1 Александър Колев 77′
„Берое“ : 22. Благой Макенджиев; 28. Веселин Пенев; 6. Иво Иванов (к) (66′- 24. Христофор Хубчев); 71. Илия Миланов (66′- 15. Георги Динков); 21. Венцислав Василев (66′- 17. Педро); 4. Кохей Като; 33. Том (66′- 10. Станислав Дрянов); 19. Александър Василев (66′- 20. Руси Чернаков); 11. Неманя Милисавлевич (57′- 13. Емин Ахмед); 14. Георги Божилов (66′- 7. Александър Колев); 91. Ерик Почански (46′ – 8. Васил Панайотов);
„Спартак“: 1. Димитър Пантев; 20. Мартин Митов; 5. Цветелин Радев; 8. Иво Иванов (к); 3. Станислав Георгиев; 14. Димитър Мичков; 19. Кирил Вълов; 10. Стефан Христов; 15. Тихомир Тодоров; 13. Жюлиен Бенков; 45. Григор Долапчиев;
жълти картони: Васил Панайотов ( 74′- фаул)[„Берое“]; Радев (6′ – груб фаул); Иво Иванов (54′- груб фаул); Стефан Христов (62′- спречкване) [„Спартак“]
Спортна база „Берое“

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки