Христо Крушарски: Ще докарам климатици и облаци на Илиан, ако трябва

Бием Ботев! Дано стане хубав мач, че съперникът взе нещо много да дава на задна, обяви босът на Локо (Пд)

Христо Крушарски: Ще докарам климатици и облаци на Илиан, ако трябва
Босът на Локо (Пд) Христо Крушарски винаги е култов. Така е и преди старта на новия сезон в Първа лига, когато съперник е не кой да е, а Ботев (Пд). Макар и на път, бизнесменът отдели внимание на „Меридиан Мач" и отговори на въпросите ни. Доволен ли е от подготовката на отбора, работата с Илиан Илиев, както и ще назначава ли спортен директор в клуба - четете в следващите редове.
 
- Г-н Крушарски, още по гласа ви усещам, че настроението във вашия лагер е добро. Какво очаквате от двубоя?
- Разбира се, че е добро. В мача ще се получи резултат такъв, какъвто аз очаквам. Така беше и преди мача с Левски миналия сезон. От Аржентина ви казах, че ще спечелим, никой не ми вярваше, а накрая стана точно така. Очаквам и сега да бием. Само че от Ботев нещо много взеха да дават на задна. Дано се получи хубав мач, защото виждам, че амортисьорите им нещо не издържат.
 
- Ще гледате ли от трибуните срещата?
- Разбира се. В момента пътувам, за да гледам малкото Локо -това от Горна Оряховица, а после поемам към Бургас и утре (бел. авт. - днес) ще гледам мача от трибуните.
 
- Вашият треньор Илиан Илиев се оплака, че мачът е в Бургас, за да се играе на осветление, а в крайна сметка ще се проведе в жегата. Подкрепяте ли го?
- Какво да ви кажа? На футболните хора все нещо не им харесва. Един път са терените, друг път часът, трети път времето. Какво да направя аз? Знаете ли, ще взема да им монтирам климатици на стадиона, за да им е хладничко. Да не се потят толкова за дискотеките... Не ги разбирам тези претенции. В крайна сметка си има предписания на БФС, на полицията. Уж всичко сме се разбрали с феновете, но знаем ли на някой малък, какво може да му мине през главата и да стане някоя беля. Ако път толкова им пречи жегата, може да докараме облаци и дъжд. Специалисти сме все пак по градушките и тези неща.
 
- Очаквате ли да има някакви проблеми по трибуните?
- Надявам се да няма. Нали точно затова мачът е в по-ранен час, по-светло. Всичко сме направили като организация, за да бъде наред ситуацията.
 
- Доволен ли сте от селекцията и подготовката на Локомотив и можем ли да очакваме някакви изненади?
- Това трябва да го каже Илиан. Каквото е поискал, сме го взели. Ако има нужда от някои друг играч, ще направим всичко възможно да му го осигурим.
 
- Има ли възможност да се върне в отбора Емил Гъргоров?
- Моето мнение за Емил съм си го казал. Вратата за Бадема е винаги отворена. Стига да иска, може да се върне и да поиграе още поне 2 години в Локомотив. Решението обаче си е негово.
 
- Футболисти и треньори ви хвалят, че организацията и финансите в Локомотив са на друго ниво, в сравнение с преди това. Вие на свои ред изискахте ли от тях нещо, някакви конкретни цели?
- Целите пред нас са ясни. Искаме да играем добре, да върнем интереса. Искам стадионът да е пълен, защото какъв е смисълът да играем пред 10 човека. Разбира се, дано се класираме в Европа. За нас това ще бъде важно. Но по-решаващо е да се спре всичко това, което се случва в българския футбол, за да не омръзнем съвсем на хората. Говоря за моите колеги. Само се плюят един през друг. На единия му пречат съдиите, на другия БФС. Ами дайте да си направим едно първенство без БФС тогава. Но кой ще съблюдава за правилата? Нека всеки да си оправи двора и след това да гледа другия. Само се говори на някакъв махленски език, обиждат се. Толкова много ли сме, че да не можем да седнем на една маса и да се разберем като хора.
 
- Да се върнем на Локомотив. Усилено се говори, че ще назначите сърбина Стеван Мойсилович за спортен директор. Вярно ли е?
- Вижте сега, директори имаме много, бачкатори - малко
Това е проблемът. Мойсилович ще работи в Локомотив, мисля, че договорът му вече трябва да е факт. Той ще бъде методист в клуба, не директор. Много директори имаме, но хора, които да работят - малко. Той ще си върши задълженията и вярвам, че може да помогне страшно много на нашия клуб.
 
- Да, но преди време Илиан Илиев изрази недоволство от евентуалното му назначаване. След като то е факт, очаквате ли някаква реакция от Илиан?

- В крайна сметка посоката, в която ще се движим и развиваме, я определям аз. Аз определям какъв ще бъде редът в клуба. И на мен много работи не ми харесват, но такова е положението, примирявам се. Така че това е моето решение. Вярвам обаче, че няма да има никакъв проблем. Те двамата се срещнаха, седнаха, говориха и мисля, че изгладиха недоразуменията помежду си.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки