Иво Тонев: Едва ли ще сме напълно готови за първите мачове в Европа

"Доволен съм от работата на треньорския екип. Работи се сериозно, има агресия, има настроение"

Иво Тонев: Едва ли ще сме напълно готови за първите мачове в Европа

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев даде обширно интервю в Линдабрун, където тима е на подготовка. Той бе с отбора по време на престоя в Австрия и изгледа всички контролни срещи на „сините". Левски се прибира в София тази вечер.

„Доволен съм от това, което видях по време на подготовката. Имаме седем нови футболисти и нормално да имаме нужда от още време за сработване. Едва ли ще сме напълно готови за първите мачове в Европа, но в крайна сметка имаме много опитни футболисти, които трябва да помогнат в този момент. Илиан Илиев каза, че не е доволен от някои от младите момчета. Може да се стигне до преотстъпване на дадени играчи, но това решение зависи изцяло от треньора", каза Тонев, цитиран от официалния сайт на клуба.

„Левски от десет години тренира в Линдабрун. Уважавам традициите на отбора и не желая да ги нарушавам. Тук контактът с хората е много силен, не ни трябват посредници, които правят нещата по-сложни. Условията са много добри, доволни сме", заяви Тонев.

„Решението Станислав Ангелов да бъде капитан го взехме заедно с Илиан Илиев. Ние го коментирахме този въпрос, още когато решихме да го привлечем. Нормално е той да бъде капитан, изключително е силен като характер, важен е и като играч и може да бъде пример за всички футболисти", коментира още Тонев.

Доволен съм от работата на треньорския екип. Работи се сериозно, има агресия, има настроение. Имаме добър колектив, всички работят добре, а най-важното е, че го правят и с голяма амбиция", каза още Тонев.

„Нашите фенове са изключително важен фактор. Искам стадион „Георги Аспарухов" да е пълен и да ни подкрепят, не само в този момент, а винаги. Левски в момента има най-много нужда от подкрепа. Трябва ни още време, защото имаме много нови играчи. Против гръмките обещания съм", добави Тонев.

"Преговорите с Евертън за Жоао Силва бяха дълги, тъй като ние защитавахме нашите интереси и гледахме да не отстъпваме от изискванията ни. Те като голям клуб също имаха своята позиция и това забави нещата. Играчът още на първата вечер тук се договори с нас. Цената, която плаща Левски за него, е под 400 000 евро и важното е, че е наша собственост изцяло. Футболистът ни бе предложен от агенцията на известния мениджър Жорже Мендеш, който защитава интересите на Жозе Моуриньо, Кристиано Роналдо, Пепе, Луиш Нани и е най-силната в Европа. Гледахме го на живо, както и дискове с негови мачове. Най-вече, разбира се, Илиан Илиев го наблюдава. Всички имахме голямо желание да дойде в Левски. Този човек има много качества, които тепърва трябва да бъдат доразвити и да се работи, за да ги реализира по най-добрия начин. Заплатата му е нормална и няма нищо общо с това, което се изписа. Въобще не е толкова висока", добави Тонев.

Йордан Милиев има два варианта пред себе си. Дал съм му пълна свобода да избира. Ние сме си казали нашите условия като клуб и двете страни са готови да ги изпълнят. Със Сюлейман Диамутен ми предстои дълъг разговор. Той има претенции, които не ни задоволяват. Ние също, нормално е и двете страни да гонят своите интереси", сподели Тонев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки