46-годишен технократ ще чисти имиджа на ИААФ

Французинът Оливие Жер е част от ИААФ от повече от две десетилетия, занимавайки се с търговската дейност, маркетинга и медиите

46-годишен технократ ще чисти имиджа на ИААФ

Световната федерация по лека атлетика (ИААФ) обяви назначението на французина Оливие Жер като шеф на офиса, занимаващ се с преструктурирането в централата под президента Себастиан Коу.

46-годишният Жер е част от ИААФ от повече от две десетилетия, занимавайки се с търговската дейност, маркетинга и медиите. Той стартира новата си работа на 1-и октомври тази година. Той поема поста от Жан Гарсия, който заемаше временно поста на изпълнителен директор и генерален секретар на ИААФ.

"Мисията в момента пред нашата централа е да се промени. Оливие има опит при воденето на големи екипи, работил е с брандове от световна класа и с бизнесмени и корпорации, може да изгражда дигитални продукти и платформи, които са ни много необходими, мотивира избора си Себастиан Коу.

Жер ще пристигне в следващите няколко дни в Бразилия и ще бъде представен на заседание на Борда на ИААФ в събота.

"ИААФ се намира в момента на кръстопът, пред едно предизвикателство. Нашият спорт е мултимилионен бизнес с огромна група от фенове и ние трябва да си върнем доверието, както при публиката, така и при спонсорите, добави още президентът на световната лека атлетика. Корупцията и допинг-аферите бяха най-сериозните удари за ръководената от Коу федерация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки