Меси и Арда вилнеят за 12-ата Суперкупа на Испания във витрината на Барса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците победиха с 3:0 на реванша и спечелиха рекордния трофей с общ резултат 5:0

Меси и Арда вилнеят за 12-ата Суперкупа на Испания във витрината на Барса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона спечели Суперкупата на Испания за рекорден 12-и път след категорично 3:0 над Севиля на реванша за трофея. Арда Туран вкара два гола, а Меси се отчете с гол и асистенция, което качи общия резултат от двата мача на 5:0 след двата гола за каталунците на „Рамон Санчес Писхуан” преди четири дни.

Трофеят е общо 29-и в кариерата на Меси за Барселона, но негов първи като капитан в отсъствието на контузения Андрес Иниеста.

И Луис Енрике, и Хорхе Сампаоли направиха доста промени по съставите си. Енрике даде дебют на Умтити, Денис Суарес и Андре Гомеш като титуляри, а Мунир водеше атаката вместо Луис Суарес, който остана неизползвана резерва.

От другата страна Хоакин Кореа, Гансо и Пабло Сарабия правеха дебюти за носителя на трофея в Лига Европа, а дошлият от Тулуза Бен Йедер водеше атаката.

Клаудио Браво, който по всичко изглежда ще премине в Манчестър Сити, започна мача със спасяване при удар на Бен Йедер. Малко след това отново чилийският страж спаси сигурен гол и извади удар с глава на Ибора.

Хубавото начало за андалусийците се изпари в 10-ата минута. Меси получи твърде много време и място извън наказателното поле, за да намери Арда Туран, който не сгреши и прониза Рико за 1:0.

Голът развали настроението в играта на гостите, а Барса се забавляваше и воле на Меси с левия крак профуча покрай целта след дълъг пас на Денис Суарес към Алейш Видал на фланга. Аржентинският магьосник раздаваше пасове с лекота от по-задна позиция и се наслаждаваше на мача.

Мариано центрира от фланга, а ударът на Кореа срещна ръката на Умтити и Севиля получи дузпа. Ибора изпълни на удобна височина за вратаря, Браво позна ъгъла и се хвърли надясно, за да отрази удара му от бялата точка в 32-ата минута.

В секундите преди почивката Меркадо стреля параболично с глава след центриране на Мариано, но топката удари напречната греда на матирания Клаудио Браво.

Втората част започна трагично за гостите. Гонсалес върна за Рико, който под напрежение от пресиращия го Мунир изчисти лошо, топката след рикошет се озова в краката на Арда и той веднага прехвърли вратаря за 2:0 още в 46-ата минута.

Меси чукна за Арда и турският халф имаше шанс да направи хеттрик, но този път прехвърли и целта заедно с вратаря.

Секунди по-късно Лука Дин имаше огромно пространство по лявото крило и центриран за Меси, който надскочи Мариано и с глава прониза Рико за 3:0.

В последните 10-ина минута Барселона игра с човек по-малко, защото Хавиер Масчерано получи разтежение, а Луис Енрике бе извършил трите си смени до 74-ата минута.

Севиля разиграваше повече без никаква интрига в края, а в добавеното време Меси се размина с нов гол.

Трофеят остана за каталунците, които в събота от 19:15 започват в Примера на „Ноу Камп” срещу Бетис. Севиля също стартира в първенството в събота, но от 23:15 у дома срещу Еспаньол.

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Решено! Лука Йович ще играе в Милан и през следващия сезон

Нападателят няма да напуска

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки