Григор Димитров сломи Фелисиано Лопес от петия мачбол

Гришо победи 18-ия в света след драматичен тайбрек в третия сет и ще срещне Вавринка

Григор Димитров сломи Фелисиано Лопес от петия мачбол

Григор Димитров победи много драматично 18-ия в света Фелисиано Лопес с 5-7, 6-3, 7-6(8) във втория кръг на Мастърса в Синсинати с награден фонд 4 362 385 долара. Така той си уреди сблъсък с номер 4 в света Стан Вавринка.

Това бе втори успех за Гришо над този съперник в общо третия им мач. Преди това испанецът спечели в Лондон през 2010 година, а Григор си върна също в Лондон през 2014-а.
Най-добрият ни тенисист направи 16 аса и не допусна нито една двойна грешка. Това е втори успех на Григор над този съперник в общо три мача. С достигането си до трети кръг в Синсинати Димитров си гарантира 90 точки за световната ранглиста и 54 390 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на първата ракета на България ще бъде партньорът му на двойки в този турнир и поставен под номер 2 в схемата Стан Вавринка (Швейцария). Любопитно е, че Гришо е в серия от три поредни успеха над швейцареца - победи го два пъти през 2015-а в Мадрид и Монте Карло и през 2014-а в Куинс. Общият баланс между двамата е 3:2 победи за българина.

От началото на мача тази вечер Фелисиано Лопес показа, че ще разчита много на излизания на мрежата. Тази тактика сработи в третия гейм, когато испанецът проби подаването на Григор и поведе с 2-1. Димитров отвърна с перфектни ретури и веднага направи рибрейк, за да изравни отново. При 5-4 в своя полза хасковлията стигна до два геймбола на сервиса на Лопес, който издържа и взе подаването си за 5-5. Нещо повече, Димитров сякаш се разстрои и допусна 15-40, спаси две точки за пробив, но Лопес използва третата, за да осъществи втори пробив за 6-5. Три аса не оставиха шанс на Гришо и съперникът му затвори сета със 7-5.

Във втория сет двамата печелеха бързо подаванията си, но Григор удари в правилния момент в шестия гейм и проби с хубави ретури за 4-2. После Димитров поведе с 40-0 на свой сервис и сам се постави под напрежение, губейки четири точки поред, но спаси точката за пробив и поведе с 5-2. Два аса в следващия сервис гейм осигуриха комфортно 6-3 за Гришо във втория сет и мачът влезе в решителен трети сет

Третата част бе най-стабилна и за двамата по отношение на сервисите им и този път нито един от тях нямаше дори една точка за пробив. Лопес на няколко пъти имаше претенции към съдиите, но дори едно коригирано решение не му помогна да стигне до пробив и битката стигна до тайбрек.

В него Григор направи ранен минипробив и поведе с 5:2 точки. Лопес спечели следващите две и намали на 5:4. Гришо имаше два мачбола при 6:4, но загуби точката на свое подаване и следващата на сервис на Лопес за 6:6. Фелисиано взе преимущество при следващата точка на свой сервис, но изстреля мощен смач над глава в мрежата – 7:6 и трети мачбол за Григор, пак на свой сервис. Този път Гришо с мощен сервис не сгреши и Лопес върна в аут – 8:6 точки и победа за Григор Димитров след 5-7, 6-3, 7-6.

Беретини и Дрейпър ще спорят за трофея в Щутгарт

Двамата ще се срещнат на финала

Корда срещу Де Минор е финалът на турнира в Хертогенбош

Янкито ще срещне австралиеца в битката за трофея

Рубльов пропуска Олимпийските игри

Вижте защо

Гришо се изправя срещу французин на старта в Куинс

Адриан Манарино е първият съперник на българина

Страхотно! Вики Томова е на финал във Валенсия

Вижте подробности

Надал май ще играе и догодина

Вижте какво каза испанецът

Каспер Рууд: Очаквам силен Григор на „Уимбълдън“

"Той може да се представи доста добре на трева"

Виктория Томова продължава към 1/2-финалите във Валенсия

Първата ракета на България победи лесно осмата в схемата Дария Семенистая (Латвия) с 6:3, 6:1

Руските тенисисти получиха разрешение да участват на Олимпиадата в Париж

Решението беше официално прието от ITF

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки