Мирела Демирева гостува в олимпийското студио на БНТ днес

Финалът на ансамблите по художествена гимнастика – на живо от 17:00 часа

Мирела Демирева гостува в олимпийското студио на БНТ днес
БНТ1 ще предаде пряко финала на ансамблите в художествената гимнастика от олимпийския турнир в РИО днес. Зрителите могат да проследят участието на българските гимнастички, които са сред фаворитите за медали, от 17:00 часа днес. Веднага след  това започва последното издание на обзорното предаване „Олимпиадата днес с Тереза Маринова”.  Временното студио на БНТ в Международния олимпийски телевизионен център ще събере две олимпийски медалистки: Мирела Демирева, която донесе сребърен медал и огромна радост за България в предпоследния ден на игрите в Рио и олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 г.  Тереза Маринова, която е част от екипа на обществената телевизия на тези игри. Представянето на българските спортисти на живо в студиото ще коментира и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Мирела Демирева преодоля 1,97 см от първия си опит. Освен българската спортистка, тази височина преодоляха още Бланка Влашич от Хърватия и Чонте Лоуи от САЩ и испанката Рут Бейтия, която спечели първото място. Медалът на Мирела Демирева е вторият за България от Олимпийските игри в Рио 2016. Преди броени дни в борбата Елица Янкова заслужи бронзовото отличие. Демирева донесе първия олимпийски медал в леката атлетика за страната ни 16 години след победата на Тереза Маринова в Сидни през 2000-та година. В скока на височина това е първият медал за българска спортистка след златото на Стефка Костадинова от Олимпиадата в Атланта през 1996 г.

„Имахме нужда от това отличие и се надявам успехът на Мирела Демирева да вдъхнови повече българи да вдигнат високо летвата”, заяви президентът Росен Плевнелиев пред БНТ, минути след като българската лекоатлетка спечели сребърен медал в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.  

Ивет Лалова, която носи българския флаг на церемонията по откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро, поздрави Мирела Демирева в социалната мрежа  Фейсбук с думите: "Една от най-скромните, тихи, възпитани и интелигентни атлетки, които съм срещала някога! Среброооо!!!!! Толкова се радвам, толкова заслужен и само ти знаеш, колко изстрадан медал. Поздравления за теб и треньора ти и най-близките ти хора!"

В днешното издание на „Олимпиадата днес с Тереза Маринова” зрителите ще научат последни подобности за представянето на "златните момичета" във финала на анамблите по художествена гмнастика и за успеха на Невяна Владинова в индивидуалното първенство. В първите часове на 22-ри август (от 02:00 часа) БНТ1 и БНТ HD ще излъчат пряко от Рио де Жанейро официалната церемония по закриването на 31-вите летни Олимпийски игри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки