Томаш: Понякога само гледахме Ботев отблизо, но точките бяха много важни

"Преди ден мой колега напусна и аз съм много нещастен"

Томаш: Понякога само гледахме Ботев отблизо, но точките бяха много важни
„На този етап аз се променям, защото се намираме в Професионалната лига, а в нея всяка точка е много ценна."

Това сподели Александър Томаш след победата на Верея с 1:0 над Ботев Пловдив в мач от четвъртия кръг на българския елит. Треньорът на старозагорци призна, че преди е държал на атрактивната игра, но вече добре осъзнава необходимостта от точките в първенството.

"Ще ми струва страшно много време това да накарам отборът да играе така, както бих искал. Ако искаш обаче да бъдеш треньор, трябва да намериш баланса между резултатите и красивата игра. Ние треньорите зависим от качествата на футболистите. Може би това е най-трудното, да намериш точните хора и да ги събереш на точното място", посочи той пред Диема спорт.

"Ботев са отбор, който тотално иска да доминира. Нашата работа бе да не им позволяваме, а да ги затваряме в средата на терена, където да открадваме топката. Не ми харесва това, което представлявахме, но за нас тези точки бяха много важни. Ние търсим точките, за да имаме нужното време да работим върху начина, по който искаме да изглеждаме. Ботев на моменти, въпреки че съм съперник, успя да го стори. Ако нямаш агресия срещу такъв отбор, ти си един наблюдател от близо. В някои ситуации бяхме в тази ситуация, а днес имахме и късмет." 

След тези си думи Томаш подкрепи и напусналия ЦСКА свой колега Христо Янев, макар че не каза директно името му:

„Преди ден мой колега напусна и аз съм много нещастен. Независимо за кой колега става въпрос. Ние българите трудно си помагаме и си даваме доверие. Много е лесно, когато има резултати, но след това разбираш кои са ти приятели. Този човек трябва да знае, че ние сме с него. Треньорите трябва да променим страшно много, за да може футболната общественост да ни уважава.”

Дали Верея вече е опитен отбор?

„Не трябва да изпреварваме нещата, трябва ни много време. Това са едни футболисти, които се борят за уважение. Тези футболисти, половината общественост в България не ги познаваш. Затова им казвам, че трябва да се борят във всеки мач, на всяка тренировка, във всеки момент."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки