Бесният Николай Костов: Някои футболисти предварително смятаха трите точки за сигурни

„Трябва да намерим решение с ръководителите, защото има напрежение”

Бесният Николай Костов: Някои футболисти предварително смятаха трите точки за сигурни

„Няма да коментирам емоциите си след мача.”

Това каза Николай Костов, който не сдържа нервите си след загубата на Ботев (Пловдив) от Верея с 0:1 в Стара Загора. Той бе бесен на възпитаниците си и не спести критиките към по-голямата част от тях.

„Имах претенции към някои от футболистите, които предварително си смятаха трите точки за сигурни. Предупредих ги, че съперникът ще действа точно така, както се случи. Ще опита да отбележи гол и после да накъсва играта с нарушения. Все пак обаче бих искал да поздравя отбора на Верея”, каза треньорът на „канарчетата” в ефира на Диема спорт.

„Не знам привържениците какъв диалог са имали с нашите футболисти. Мисля, че те предявяват претенции към нашия отбор, защото очакванията бяха по-големи. Начинът, по който играем в предни позиции, не позволява на отбора ни да се реализира.”

Какво трябва да промени Ботев?

„Трябва да променяме с играчите неща, на които да се обръща по-сериозно внимание, особено в динамика и в атака.”

Има ли все пак някакви позитиви от мача?

„За позитиви не искам да мисля, след като сме загубили. Колебливо играем в защита, защото не са сработени играчите. Имаме играч като Коце Стоянов, който не може да намери себе си, допуска елементарни грешки и не е ориентиран добре. Той трябва да действа хладнокръвно, в лицето на Крум Стоянов също виждам колебания, докато Панов е по-деен.”

Защо 9 месеца Ботев няма победа като гост?

„Миналата година имахме съвършено друг отбор. Променихме целия тим и искахме да си вземем нападатели, които да решават нещата в предни позиции. В лицето на Тодор Неделев, Жоао Паоло и Иван Стоянов си мислехме, че това е нападението ни, но днес видяхме, че не е така. Бяхме много предвидими в атака.”

Какво предстои на Ботев?

„Трябва да намерим решение с ръководителите, защото има напрежение, което витае около клуба. Такова има у върху играчите, иначе върху себе си аз винаги съм изпитвал напрежение.”

За слабите резултати на отбора:

„Сега е момент, в който трябва да се постигнат добри резултати, за да могат играчите да играят с дух за победа. Явно това не се случи в началото и затова казвам, че трябва да направим анализ на миналото и на предстоящото.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки