1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Националите по волейбол отлетяха за Белгия

Националите по волейбол отлетяха за Белгия

Нашите ще се готвят за Лондон в Маасейк, Белгия

Националите по волейбол отлетяха за Белгия
Националният отбор по волейбол доказа, че не страда от суеверия, след като рано тази сутрин, петък 13-и, отлетя за белгийския град Маасейк, където ще проведе подготовка преди Олимпиадата в Лондон. Полетът от летище "София" на "лъвовете" ще мине първо през Мюнхен, след което ще акостира в Белгия. 
 
Освен 12-те състезатели, заявени за Игрите и наставниците на тима, с отбора отпътуваха още Любо Ганев и трите резерви - Боян Йорданов, Костадин Гаджанов и Владислав Иванов.
 
Нашите ще се готвят в Маасейк до 20-и юли, когато заминават за Лондон. В английската столица пък те ще се изправят срещу САЩ и Бразилия в контроли, съответно на 20 и 25 юли. 
 
„Олимпиадата наближава, а очакванията ни си остават същите – да играем добре и да се опитаме да се представим максимално добре. Не мисля, че класирането ни е за 5-8 място. Говорихме доста на тази тема и се надяваме отборът ни да подобри още повече своята игра, сработка и самочувствие след Световната лига. Тръгваме за едно добро представяне в Лондон! Ако влезеш в 8-ата, един мач решава всичко на Олимпиадата. Да се надяваме, че ще изиграем точно този мач, точно когато трябва. За първи път като треньор отивам на такъв форум, в работата си гледам да запазя спокойствието и да няма пренавиване“, заяви селекционерът на отбора Найден Найденов преди отпътуването за Белгия. 
 
„Условията в Маасейк и базата на Нолико се оказаха най-добри. Близо е до Лондон, няма да пътуваме дълго – за 30 минути ще бъдем във Великобритания. Така ще се откъснем и от шума в България. Всякакви фактори влияят на отбора, а ние искам по-голямо спокойствие. Физически ще се опитаме да подготвим отбора за ранния ни откриващ мач с Великобритания от 9:30 часа местно време (11.30 часа българско време). Ще се опитаме да провеждаме такива тренировки около 11 часа, за да сме в кондиция“, завърши Найденов.