Лудогорец оцеля в Пилзен и извоюва историческо второ участие в групите на Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мисиджан герой, Кешеру изравни за 2:2 с последното докосване в Пилзен, Лудогорец е сред най-добрите 32 отбора на Европа

Лудогорец оцеля в Пилзен и извоюва историческо второ участие в групите на Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец стана първият български отбор, който успя да влезе за втори път в групите на Шампионска лига! Българският шампион направи драматично 2:2 на реванша с Виктория (Пилзен) от плейофите за влизане в групите и с общ резултат 4:2 отново ще играе с най-големите колоси на Европа поне до декември. Тази вечер в Пилзен домакините поведоха рано след корнер и гол на Дуриш, но Мисиджан бързо изравни през краката на вратаря. След почивката гол на Виктория бе неправилно отменен с несъществуваща засада, но Матею с глава все пак направи 2:1 за домакините. Лудогорец се затвори в края, но в последната 95-а минута резервата Клаудиу Кешеру изравни с красив фалцов удар към горния ляв ъгъл, който се оказа и последното докосване в мача – 2:2 и нова голяма радост за Лудогорец в Европа, която ще донесе огромни за българските стандарти приходи.


Преди точно десетилетие Левски беше първият отбор от България, който влезе сред най-големите в Шампионска лига, а преди две години това стори и Лудогорец.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Жребият за груповата фаза в Шампионска лига с участието на Лудогорец е в четвъртък от 19:00, а Виктория (Пилзен) отива в групите на Лига Европа.

Тази вечер Лудогорец бе натиснат веднага след първия съдийски сигнал и бе натикан пред собственото наказателно поле. Чехите разчитаха много на статични положения и в първия мач, когато не успяха да вкарат, но у дома поведоха след корнер още в 7-ата минута. Петржела центрира от ъглов удар, а Михал Дуриш изпревари на първа греда Лукас Саша, за да насочи в близкия десен ъгъл за 1:0 и даде надежди на феновете на „Дусан Арена”.




Натискът продължи и Лудогорец трепереше при високите центрирания. Нов ъглов удар донесе паника, Дуриш отклони с глава, но топката удари капитана Хубник, а не обраното за аут покрай вратата.

Едва след това Лудогорец се опомни и вкара безкрайно важен гол на чужд терен в 16-ата минута. Кафу опита пас, който бе блокиран, но топката се върна у него, той овладя и намери Мисиджан надясно, а холандецът прецизно прокара през краката на националния вратар на Словакия Козачик за 1:1. Чехите бяха бесни, защото Кафу си помогна с ръка при овладяването преди асистенция, но Ундиано Майенко остави играта да продължи.



До 30-ата минута последваха по-нервни моменти с два жълти картона за играчи на домакините и един за Паломино.

Владислав Стоянов направи невероятно спасяване в 34-ата минута, когато съдията пусна умел авантаж, а Дуриш изстреля бомба от воле по диагонала и националният вратар на България с дясната ръка успя да избие в напречната греда, а Йордан Минев смело изби с глава добавката.

Това спасяване бе много важно, защото резултатът остана равен на почивката, а съдията спести жълт картон за две отделни груби прояви на Хромада към края на първата част.

След паузата Хосе Луис Паломино се намеси в критичен момент пред вратата на разградчани и изби преди да се стигне до голов удар.

Расистки обиди по адрес на играчи на Лудогорец накараха испанския рефер да спре мача за кратко и да предупреди официално чехите, че при втора такава проява ще прекрати мача окончатенлно.

Лудогорец получи съдийско рамо в 60-ата минута, когато гол на чехите бе неправилно отменен. Петржала стреля, Владо Стоянов спаси, а Бакош отблизо довкара. Страничният рефер вдигна флага за засада, но повторенията показаха, че Паломино покрива Бакош и попадението е редовно.

Чехите все пак поведоха четири минути по-късно. Ян Копич центрира отляво, а десният бек Алеш Матею изпревари Натанаел и с глава отблизо простреля Стоянов – 2:1 и общ резултат 3:2 за Лудогорец.



Лудогорец отново можеше да възстанови ремито много бързо, но Вандерсон направи невероятен пропуск. Той бе изведен сам срещу вратаря от Кафу, заобиколи го и пусна топката към празната врата, но там вкаралият пет минути по-рано Матею се върна на спринт и със шпагат спря топката преди да иде в мрежата.

„Орлите” оцеляха след инфарктно меле в 73-ата минута и отдъхна, защото Бакош не успя от границата на вратарското поле да пренасочи неточен удар към целта.

В последния четвърт час смени и тежки сблъсъци накъсаха мача. Дерменджиев пусна Кешеру на мястото на разписалия се и в двата мача Мисиджан, после му се наложи да замени контузения капитан Дяков, а в края откровено чакаше края като включи Пластун на мястото на Вандерсон.

Лудогорец издържа в последните мигове на петминутното продължение и дори успя да изравни с последното докосване в мача. В последната 95-а минута Кешеру се понесе напред в контра, сбърка паса, но топката се върна у него и той с красив фалцов шут матира вратаря в далечния горен ляв ъгъл за крайното 2:2, което узакони радостта за българския шампион.

С общ резултат 4:2 Лудогорец стана първият български отбор, който за втори път влезе в групите на Шампионска лига.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Жребият за груповата фаза на Шампионска лига е в четвъртък от 19:00 българско време.


Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки