Виктория Томова и Сесил Каратанчева започнаха с победи квалификациите на US Open

Томова се наложи в първия кръг над Тамира Пашек

Виктория Томова и Сесил Каратанчева започнаха с победи квалификациите на US Open

Виктория Томова и Сесил Каратанчева започнаха с победи участието си в квалификациите за Откритото първенство на САЩ по тенис, последен за годината турнир от Големия шлем. 

 
Томова се наложи в първия кръг над Тамира Пашек (Австрия) след победа с 6:4, 6:2. Срещата не започна добре за българката, след като направи 3 двойни грешки и беше пробита в първия гейм. Последва 15-минутна игра, в която софиянката имаше 5 точки за връщане на брейка, но не успя. След това Пашек проби отново за 4:1, но последва рибрейк. В седмия гейм австрийката поведе с 40:0 при сервис на съперничката, но Томова взе подаването си. Веднага след това пък българката дръпна с 40:0 и в крайна сметка изравни за 4:4. Серията на Томова продължи. Тя взе пети пореден гейм, а с това и първата част след 66 минути игра при четвъртия си сет пойнт.Томова запази инерцията си и в началото на втория сет. 21-годишната българка не даде точка на съперничката си в първия гейм, а след това направи и пробив, отново на нула. Пашек върна пробива още в следващия гейм, но Вики не се даде и отново проби. Последва по една размяна на сервис геймове, за да се стигне до пореден пробив на Томова за 6:2.
 
Сесил Каратанчева спечели срещу словашката тенисистка Ребека Срамкова с 6:1, 3:6, 6:4. Втората ни ракета започна много силно и даде само гейм на съперничката в първия сет, но във втората част Срамкова оказа съпротива и след ранен пробив успя да спечели с 6:3. В решаващия трети сет обаче Каратанчева върна увереността си и след 6:4 продължава напред.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки