Дерменджиев уверен: Ще вземем точки в групите, можем да прескочим и напред

"Не ни е страх да кажем, че ще сме шампиони, че ще влезем в групите на Шампионска лига"

Дерменджиев уверен: Ще вземем точки в групите, можем да прескочим и напред

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев постави много високи цели пред клуба след историческото второ влизане на разградчани в групите на Шампионска лига. Наставникът е напълно убеден, че Лудогорец ще печели точки в групата си в най-престижния турнир и постави като цел продължаване в Европа и напролет – било то в Шампионска лига като един от първите два отбора в групата от четири или в Лига Европа като трети.

„Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и отбори, ръководството на клуба и собствениците. Ние доказахме, че сме един отбор на средно европейско ниво и това е добре за българския футбол.  Тука футбол видяхте, че няма и от двата отбора, но в крайна сметка ние сме победители, което е много добре. Как съм го изживял то си личи – и аз играх”, започна Георги Дерменджиев пред bTV Action веднага след 2:2 с Виктория в Пилзен и общ резултат 4:2 за Лудогорец.

Той не скри порасналите амбиции на българския шампион сред 32-та най-добри отбора на Европа.

„Някои треньори казват, че този турнир е по-силен от световното първенство. Играят добри отбори, това е невероятно голяма крачка за този клуб. Бъдете сигурни, че Лудогорец ще вземе точки. Като видим кои отбори ще бъдат, ние няма да сме отбор, който ще губи. Можем да прескочим и някаква фаза. Нека да видим кои отбори ще са като жребий. Можем да влезем в тройката, трети да се класираме примерно и да продължим да играем в Лига Европа”.

Дерменджиев смята, че белег за израстване ще бъде, ако и следващия сезон Лудогорец пак влезе в групите на Шампионска лига.

„Това е един страшно амбициозен проект на братята Домусчиеви и бяха изравни много точните хора за управление. Като бази се строи и се надгражда. Това нещо, което се прави в Разград, след един месец ще бъде готово. Постепенно отборът трябваше да придобие този характер, който го има сега. Много е важно оттук натам Лудогорец още да надгражда, постепенно, не може да стане отведнъж. Има още много неща, които трябва да се направят. Ако Лудогорец следващата година пак влезе в груповата фаза на Шампионска лига, това ще бъде една константа, което ще бъде много важно за клуба и българския футбол. Ние ги говорим предварително нещата и ги правим. Не ни е страх да кажем, че ще сме шампиони, че ще влезем в групите на Шампионска лига. Имаме доказателства, това не са празни приказки”.

„Казах им (на играчите), че това, което говорехме, ние го постигнахме и че те са най-добрите”, сподели Дерменджиев.

„Очаквахме това нещо (труден мач), бяхме готови, знаехме как ще подходят. Имаше ранен гол, добре, че отборът не отпадна, вкарахме и ние. Тези мачове се играят тактически, може да е грозен мач, но трябва да се вземе. И то не го направихме ние грозен мача. С 50-60-метрови подавания се опитаха да вкарват голове.  Винаги отборът дух е показвал. Едно от условията, когато говорихме с футболистите, бе, че трябва бързо да се адаптират спрямо отбора на Пилзен, да бъдем гъвкави, да успеем и да разгърнем нашите силни страни”, обясни наставникът.

Малко след това Дерменджиев потвърди думите си за големите очаквания в групите на Шампионска лига и си пожела някой европейски гранд да дойде в София срещу Лудогорец. Той призна, че за напредък в играта е нужно основните играчи да бъдат задържани в отбора.

„Не съм ги гледал останалите отбори. Ангел Петричев и президентът Александров ще бъдат на жребия, искам силен отбор да дойде. Не под емоция искам да видя каква ще бъде групата и се надявам искрено да завършим трети. Нещо по голямо? Нека всичко да е равномерно. Нещо по-голямо? Искаме следващото лято да сме шампиони и отново да влезем в групите на Шампионсакта лига. Ако стане, ще бъде константа и отборът ще бъде изстрелян. Трябва да се надгражда и стъпка по стъпка трябва, а не този и онзи да продаваме, отборът трябва да си запази стила, характера и по-важно за отбора е да може да влиза минимум Лига Европа и групова фаза Шампионска лига. Има оферти, ще се прегледат и собствениците ще си решат, но би трябвало по моя преценка, ако този отбор играе още (след Нова година), тези футболисти да бъдат тук, защото те имат какво още да изграждат”, обясни треньорът.

„Искам да ги поздравя скептиците, че ще имат възможността да гледат добри отбори в България”, усмихна се Дерменджиев.

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки