Мъри си отмъсти на БАТЕ и вкара Астана и в групите на Лига Европа (ВИДЕО)

Станимир Стоилов постигна нов голям успех в своята кариера

Мъри си отмъсти на БАТЕ и вкара Астана и в групите на Лига Европа (ВИДЕО)
Станимир Стоилов ще играе за първи път в групите на Лига Европа като старши треньор и за втори път в групите на втория по сила европейски турнир, след като през сезон 2005/2006 изведе Левски до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.
 
За втора поредна година Мъри класира Астана в групова фаза. След като миналия сезон вкара казахския тим в Шампионската лига, сега българският специалист постигна успех в Лига Европа. Астана завърши 2:2 като гост на БАТЕ Борисов и с общ резултат 4:2 намери място в групите, чийто жребий е утре.
 
Михаил Гордейчук, възпитаник на казахската школа, откри за БАТЕ в 27-ата минута с помощта на рикошет. Астана обърна през второто полувреме с голове на Неманя Максимович и Патрик Твумаси, съответно в 50-ата и 76-ата минути. Нервните домакини завършиха мача с десет души. В 82-ата минута халфът на БАТЕ Алексей Риос получи директен червен картон. Въпреки това, белорусите стигнаха до равенство. Игор Стасевич фиксира  крайното 2:2 от дузпа.

 
В първия мач Астана победи у дома 2:0. Така, с общ резултат 4:2 отборът на Станимир Стоилов влезе в групите на Лига Европа.
 
В персонален план Мъри успя да си отмъсти на клуба от Борисов. През 2009 г. БАТЕ отстрани Литекс в квалификациите на този турнир, а треньор на българския тим бе Стоилов. Двата отбора си размениха по една победа с 1:0 като гост. В продължението на реванша, който бе в Ловеч, БАТЕ вкара още 3 гола и би с 4:0.
 

С Левски Стоилов стана първия български треньор, чийто отбор влиза в Шампионска лига (2006/2007). Сезон по-рано беше пробивът в турнира за Купата на УЕФА. От 21 юни 2014 г. води ФК Астана. На 26 август 2015 г. отстранява кипърския шампион Апоел Никозия и класира тима за груповата фаза на Шампионска лига, ставайки първия български треньор, класирал чуждестранен отбор. Астана е и първият отбор от Казахстан, който участва в групите на турнира. Сега с Мъри стана вторият казахски клуб в групите на Лига Европа. През 2013 г. това стори Шахтьор Караганда. 


 

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки