Ивет Лалова: Това може би не е последната ми олимпиада

„Рио беше завършека на една много дълга подготовка и мечта"

Ивет Лалова: Това може би не е последната ми олимпиада

Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова се завърна на родна земя след доброто си представяне на олимпийските игри в Рио де Жанейро. На четвъртите поредни олимпийски игри в кариерата си 32-годишната лекоатлетка завърши на 8-мо място в бягането на 200 м. 

 

Лалова пристигна в България със съпруга си Симоне Колио. Много приятели и почитатели очакваха българската лекоатлетка на летище „София”.

 

След олимпийските игри Лалова и съпругът й посетиха Чили, където взеха участие в хуманитарни каузи.

 

„Рио беше завършека на една много дълга подготовка и мечта. За нас спортистите всяка олимпиада е краят на един много дълъг цикъл, доста повече от 4 години. Благодаря много за цялата подкрепа на всички, на Българска федерация по лека атлетика, на Министерство на младежта и спорта, на Български олимпийски комитет”, каза Лалова пред журналистите.

 

„Сега е важно да си почина, да се пренастроя, да видя семейството си и да взема важни решения. Животът на спортиста е от състезание до състезание, но е много трудно, когато го правиш 12 години. Казах вече, че това не е последното ми състезание и това може би не е последната ми олимпиада”, сподели тя и добави:

 

„Когато свърши спортът, не свършва животът, а при мен те вървят ръка за ръка. Ако спортистите имаме една мисия, то е че ние сме посланици на мира. Бях много впечатлена от думите на президента на БОК по време на церемонията по откриването в Рио. Няма в момента международен форум с посланици от всички държави, които да се хранят заедно, да живеят заедно, при равни условия. Ние сме примерите”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки