Гришо поломи Рамос и е на полуфинал в Швеция (видео)

Българинът би испанеца с 2:0 сета

Гришо поломи Рамос и е на полуфинал в Швеция (видео)
Отличното представяне на Григор Димитров на турнира на клей в шведския град Бастад продължи с победа над третия поставен Алберт Рамос. С този успех Гришо за втори път в своята кариера се класира за полуфинал на съревнование на АТР.
 
21-годишният българин се наложи над 3 години по-възрастния от него испанец със 7-6, 6-3 в двубой, който продължи 1 час и 48 минути. 
 
Първият сет бе много оспорван и Рамос бе близо до това да го вземе. При 6-5 в негова полза той не успя да спечели подаването си и така се стигна до тайбрек, в който Григор бе повече от убедителен - 7-1.
 
Във втория сет Димитров владееше напълно ситуацията на корта и при 5-3 в негова полза, при сервис на Рамос първата ни ракета имаше два мачбола и се възползва от втория от тях, завършвайки по много красив начин мача. 
 
Турнирът в Бастад е с награден фонд 410 175 евро, а с класирането си за полуфиналите Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста. В предпоследния етап хасковлията ще играе с друг испанец - миналогодишният финалист Давид Ферер или Томи Робредо. 
 

И двамата, както Гришо, не са губили сет от началото на турнира. Миналата година Ферер на финала загуби от Робин Сьодерлинг. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки