Ако собствениците на Ботев сгрешат, повече няма да избират треньор, обяви при представянето си новият спортен директор Михаил Мадански

Целта за влизане в първата шестица остава

Ако собствениците на Ботев сгрешат, повече няма да избират треньор, обяви при представянето си новият спортен директор Михаил Мадански
На специална пресконференция бе представен новият спортен директор на Ботев (Пловдив) Михаил Мадански.
 
"Изминалата седмица беше доста напрегната за Ботев. След оставките на хората от спортно-техническото ръководство трябваше да реагираме веднага и да вземем адекватни решения. Най-напред бе необходимо да намерим спортен директор на клуба. Имахме няколко кандидатури, които обсъдихме. С г-н Румен Чандъров се спряхме на г-н Михаил Мадански. В негово лице виждаме човека, който ще направи изцяло нова концепция за развитието на Ботев и има нашата пълна подкрепа. Искам да му благодаря от свое име и от името на собствениците на клуба, че прие да стане част от клуба. Г-н Мадански скоро ще разбере какво е магията Ботев. Спокойствие обаче в нашия клуб няма, а само здрава работа", заяви председателят на съвета на директорите на Ботев (Пд) при представянето на новия спортен директор на клуба Михаил Мадански. След това му връчи шалче на тима и му пожела успехи.
 
Доц. Мадански от своя страна заяви: "Ние с г-н Румен Чандъров се познаваме отдавна. Той е завършил НСА и е бил мой ученик. С него от няколко месеца обсъждаме варианта за оптимизиране на детско-юношеските школи на Ботев и Септември (Сф). Не очаквах напускането на досегашния спортно-технически щаб. Това задвижи нещата бързо и ето ме тук пред вас.  Съгласих се да работя тук, след като чух думите "Проект Ботев", а именно изграждането на модерен стадион, развитието на школата и оптимизирането на отбора с написването на нова концепция и стратегия. В Ботев ще работя заедно с испанския специалист Алесандро Канедо. Той е млад и перспективен специалист. Работил е в школата на Барселона.  Всеки, който дойде в Ботев, много добре знае неговата история и какви цели си поставя отборът. Трябва да се предприемат сериозни стъпки в подобряването на играта на отбора. Според мен има добри футболисти. Може би липсва нужният баланс и точната бройка за определени постове. Имаме един  централен защитник и половина. Много важно е представителният отбор да върви напред и да се развива. Това ще бъдат усилията ми на първо време. Попълването на състава ще стане като привлечем още 2-3 нови имена. Идвам на място, където е текло и се надявам винаги да тече. Психологическото напрежение в отбора трябва да бъде преодоляно. Една победа над Нефтохимик ще направи това. Каквото и да говорим, един отбор се калява с победи, не само със загуби. Нищо не налага свалянето на целта на Ботев - място в първата шестица. Важното е този клуб да има ясно и точна стратегия.”
 

„В понеделник ще представим новия старши треньор на Ботев. Всеки човек има право на шанс. Ако собствениците сгрешат, повече няма те да избират треньор, но нека сега направят своя избор. Аз самият смятам, че съм прекратил своята треньорска кариера. Не смятам да побеждавам и да падам от хората, които обучавам", заяви още Михаил Мадански. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки