Левски ще трупа точки пред бъдещата власт

„Сините” гонят убедителен успех срещу Верея

Левски ще трупа точки пред бъдещата власт

Целта на Левски за двубоя с Верея е само една - постигането на убедителен успех, с който отборът да се изкачи до второ място в класирането. Люпко Петрович иска да използва самочувствието, което отборът понатрупа с победите над Лудогорец (1:0) и Славия (4:0).

И с нов изразителен резултат да постави основи на добра дълга поредица - до мача в 10-ия кръг с ЦСКА предстоят срещи с Нефтохимик, Пирин Бл, Локомотив Горна Оряховица и Дунав Русе - съперници, които трябва да бъдат преодолени.

След мача с Верея ще има пауза в първенството заради стартиращите световни квалификации (България приема Люксембург на 6 септември). Но в нея водещото на „Герена" няма да е спокойната подготовка на играчите за срещата с Нефтохимик на 10 септември, а главната тема, която ще вълнува всички, е какво ще се случи във вторник, 30 август. За тогава е насрочено Общо събрание на акционерите, а индикациите, че предстои смяна на властта, са все по-големи.

Така че срещу Верея всеки от отбора и спортно-техническия щаб ще иска да се покаже в най-добрата си светлина. Защото, ако наистина през следващата седмица клубът се сдобие с нов собственик, то мястото на никого на „Герена" не е сигурно.

Ще бъде любопитно да се види и кой ще седне в ложите на "Георги Аспарухов" тази вечер. В последните двубои не бе забелязван Иво Тонев. След мача със Славия всички играчи посветиха победата с 4:0 на единия от собствениците. Ще е любопитно какво ще се случи след сблъсъка с Верея. 

Люпко Петрович изненадващо извади от групата за мача Венцислав Христов. Причина за решението на специалиста е слаба форма на нападателя, пише "Тема спорт". В последните мачове на сините той бе резерва на нигериеца Бабатунде Аденижи. Но явно не е показал прогрес в тренировките. Христов не бе взет на лагер, въпреки че в групата на сините попаднаха само 17 души.

В близките дни му предстои сериозен разговор с треньорския щаб. Лекарският щаб на Левски успя да вдигне Антонио Аниете за мача със старозагорци. Испанският нападател пропусна част от заниманията през седмицата. Той има болежки, които го мъчат от известно време, но не му пречат да играе в мачовете на Левски. Той е играл с проблем и срещу Славия. Антонио Аниете се оказа важен футболист за Люпко Петрович след завръщането си. В момента сърбинът го ползва като флангови играч. Той го поставя на лявото крило, но в дадени моменти от срещите испанецът застава и на върха на атаката. Андалусиецьт вкара първия си гол след завръщането срещу Славия. Куриозно е, че и при първия му престой на „Герена" отново се отпуши срещу белите. Очаква се Петрович да не прави промени по състава за сблъсъка с Верея. Аут заради контузии са Деян Иванов, Сърджан Лукин, Мики Орачев и Хеан Деса, а наказан е Роман Прохазка.

Контузиите на централния защитник Владимир Зафиров и крилото Момчил Цветанов, заради които те пропуснаха домакинската победа на Верея над пловдивския Ботев с 1:0 в миналия кръг, все още не са напълно отшумели. Това ги прави потенциални отсъстващи от гостуването на „Герена". Това е удар по треньора Александър Томаш, който се надяваше да разчита поне на един от двамата за сблъсъка със сините. При това положение наставникът на старозагорци едва ли ще направи размествания в сравнение с единайсеторката, подчинила канарчетата. Така срещу сините атаката на заралии ще води Методи Костов-Джек, подпомаган от втора позиция от Илиян Йорданов. По крилата ще оперират Еуженио и Сукуна. Двойка вътрешни полузащитници ще са Елиаш и Георги Ангелов, който излиза срещу родния си отбор. Карето в защита пред вратаря Пламен Колев ще е в състав - Здравко Илиев, Костадин Слаев, Илия Мунин и Илиас Хасани. Александър Томаш вече посочи, че очаква домакините да са амбицирани да продължат победната си серия. "Нашата задача е да противодействаме по най-добрия начин на Левски. Знам, че домакините ще са много мобилизирани и ще се опитат да запазят инерцията си от последните победи над Лудогорец и Славия. Въпреки приказките за проблеми при съперника Левски си остава претендент за титлата", каза Томаш.

Мачът Левски - Верея стартира в 19:00 часа и ще е в ефира на Диема спорт 2, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки