Ивет Лалова: Няма да се отказвам, защо да не участвам в Токио?

Не следя списъците, защото не взимам нищо, отговори Лалова на въпрос за допинга

Ивет Лалова: Няма да се отказвам, защо да не участвам в Токио?

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова заяви, че все още може да даде на спорта и да бяга по-бързо. Лалова завърши на осмо място във финала на 200 метра на олимпийските игри в Рио де Жанейро и се класира за полуфиналите на 100 метра. Тя бе категорична, че няма да се отказва и не счита за невъзможно да участва на следващите игри в Токио през 2020 година.

"Всичко е в главата и е въпрос на усъвършенстване. Много често ме питат защо след Олимпиадата няма да сложа край на кариерата си, както правят доста спортисти. Аз обаче вярвам, че мога още да се усъвършенствам и да бягам по-бързо. Защо да не участвам и там ?/бел ред. в Токио/ Да не забравяме, че дълго време бях контузена и пропуснах много състезания. Сега се чувствам здрава, имам добър треньор и мога да бягам бързо", заяви спринтьорката в сутрешния блок на Нова телевизия.

На въпрос дали все още ѝ носи удоволствие бягането тя каза, че преживява много тежко всяка загуба.

"Говорим за стотни или хилядни от секундата, които имат значение. Олимпиадата в Рио бе много емоционална за мен, защото преди началото имах една контузия и това ми създаде спънки. Това е много тънък момент, защото ти пречи да покажеш най-доброто от себе си. Но аз съм чувала такива истории и винаги опитвам да бъда позитивна".

Лалова сподели, че за нея е лесно да спазва всички ограничения, които налагат антидопинговите институции и дори не следи забранените списъци.

"Не следя списъците, защото не взимам нищо. Това е въпрос на личен избор и всеки е отговорен за това, което приема. Аз бягам от 12 г. и съм много стриктна в това, което правя. Предпочитам да не коментирам случая със Силвия Дънекова, защото това е нещо лично. Не съм чувала тя да казва, че всеки взима нещо и ако бъдем проверени, ще излезе нещо. Спортът и допингът не вървят ръка за ръка", убедена е финалистката от Рио.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки