Моуриньо: Очаквам възходи и падения

„Футболистите ми вярват, същото важи с пълна сила и в обратната посока”

Моуриньо: Очаквам възходи и падения
„Не мисля, че ще бъдем постоянни този сезон, очаквам възходи и падения.”

Това сподели Жозе Моуриньо по повод факта, че стартира начело на Манчестър Юнайтед с четири поредни победи. Последната от тях не дойде никак лесно, защото „червените дяволи” успяха да победят Хъл Сити с гол в добавеното време за 1:0 на тийнейджъра Маркъс Рашфорд, появил се като резерва.

„Повече от щастлив съм, че спечелихме с попадение в края, или иначе казано „Фърги тайм” (Fergie-time), защото това показва промяна в мисленето ни. Футболистите ми вярват, а същото важи с пълна сила и в обратната посока”, посочи Моу и бе запитан дали е възможно Манчестър Юнайтед да се подсили с още един нов това лято след Пол Погба, Ерик Байли, Хенрик Мхитарян и Златан Ибрахимович.

„Не, не, никакъв бизнес повече! Доволен съм от свършеното до момента и от състава, с който разполагам. Важното е да променим мисленето и това вече се вижда."

"Когато крайните ни бранители поемат топката, те не бива да мислят как да я подадат на централните защитници, а да започнат изграждането на нова атака. Видяхте срещу Хъл, че в края именно бековете бяха основните ни оръжия. Радващото е, че самите играчи бяха отворени към тази промяна и я желаеха. Сега просто остава да работим здраво всеки ден. Доволен съм от прогреса на състезателите. За мен е привилегия да работя с тези момчета."

Следващият мач на Манчестър Юнайтед е градското дерби срещу Сити. „Гражданите” също имат нов треньор в лицето на Хосеп Гуардиола и разполагат с пълен актив точки в актива си след първите три кръга. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки