Левски очаква смяна на собствеността днес

Спас Русев е най-вероятният нов собственик, Наско Сираков се готви за завръщане

Левски очаква смяна на собствеността днес

Днес от 11:00 часа в Зала 3 на НДК трябва да започне Общото събрание на акцио­нерите в Левски. То е чака­но с голям интерес и свити сърца от запалянковците на сините. Най-големи дискусии сред тях предизвиква точка №7 от дневния ред, която предвижда "Промени в Над­зорния съвет на дружеството.

Обществена тайна е, че предстои смяна на собстве­ността на клуба. В момента най-големи притежатели на акции са Иво Тонев, Алексан­дър Ангелов и Николай Ива­нов. Те имат по около 30% от Левски, 10 са в ръцете на фенската организация тръст "Синя България", има и около 1000 дребни акцио­нери. Очаква се дяловете на Тонев, Ангелов и Иванов да преминат в ръцете на биз­несмен, който ще стане и мажоритарен собственик, макар, че вървят информа­ции, че Иванов може и да запази своя дял.

Въпросът е кой ще има тежката дума в Левски? Откакто бившият председател на УС на сини­те Георги Марков заяви, че клубът ще се сдобие с нов собственик, се завъртяха имената на Спас Русев, Любомир Минчев и Михаил Ми­хайлов. Твърди се, че пър­вият ще е собственикът, а другите двама ще съблюда­ват как се харчат парите му. Никой от тях обаче не е афиширал официално наме­рения. В последния месец липсваха и съобщения от То­нев, Ангелов и Иванов. До снощи вървяха информации, че сделката по джиросване­то на акции вече е изповяда­на. Днес предстои завесата да бъде вдигната...

Ако има нов собственик, това ще доведе и до смяна на управленската структу­ра на клуба. За силна фигура, която да заеме президент­ския пост, е сочен Наско Си­раков. В последните дни се появиха информации, че за такъв на преден план може да бъде избутан бившият конституционен съдия Георги Марков, но това е много малко вероятно.

Функцията на УС ще бъде ограничена (очаква се от не­го да излязат дори фенските организации НКП, "Синя Бъл­гария" и "Сини сърца"). А на­стоящият председател на ръководния орган Николай Илиев, както и генералният мениджър Андрей Желязков, не фигурират в плановете на новата власт.

На този етап треньорът Люпко Петрович със сигур­ност запазва поста си. Но ще бъде работено по вари­ант за скорошно връщане на Станимир Стоилов.

Една от точките, които Общото събрание на акционе­рите в Левски трябва да гласу­ва, е "Приемане на доклада на регистрирания одитор за из­вършената проверка на годиш­ния финансов отчет на Дружеството (б.р. - ПфК Левски) за 2015 година". Така че ще стане ясно какво е състоянието на сините - какви приходи са вли­зали в клуба, какви са направе­ните разходи, какви са дългове­те... Почти сигурно Левски от­ново ще е на загуба.

Първо важно решение за ЦСКА

Вижте какво е то

Левски с открита тренировка преди мача с Черно море

Вижте подробности

Керкез: Бяхме изморени

"Искаме да се борим на два фронта - за Купата и за Европа през първенството", увери специалистът

Валентин Илиев: Има лъч светлина в отбора

"Имаме доста сплотена група и се вижда", сподели той

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Загорчич: Нямахме агресия в атака

„Изпуснахме си 3-4 ситуации, в които можехме да отбележим", заяви той

БОМБА В ПЛОВДИВ: Гриша Ганчев взима Локо (Пд)?

Вижте подробности

Киров: Разчиташе се противникът да сгреши (ВИДЕО)

Треньорът на Арда призна, че е имало притеснение при играта с топка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки