Официално: Спас Русев е новият собственик на Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, прехвърлят безвъзмедно акциите си

Официално: Спас Русев е новият собственик на Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спас Русев е новият собственик на Левски. Новината бе официално съобщена от Иво Тонев на Общото събрание на акционерите на клуба.

Досегашните притежатели на мажоритарния дял от акциите в ПФК Левски, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, прехвърлят безвъзмедно акциите си на Спас Русев.

Русев седна на първия ред за Общото събрание на акционерите в клуба, редом до досегашния триумвират начело на „сините” – Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, предаде репортер на Novsport.com от мястото на събитието - Зала 3 на НДК.







Точно в 11:12 часа Константин Баждеков обяви, че има кворум и събранието започва, като журналистите бяха помолени да напуснат.



Регистрацията на членовете за Общото събрание на акционерите в Левски започна около 10:00 часа пред зала 3 на НДК.


Финансовият диркетор Константин Баждеков седна на масата пред всички. Той ще трябва да представи доклада за финансовото състояние на клуба, като очакванията са дружеството да е на загуба, и то в милиони.


 

Кой е новият собственик?

Спас Русев е роден на 4 юни 1954 година в Перник. Забогатява след падането на комунизма и е съветник на президента Желю Желев в периода 1991 – 1992 година.

Бизнесът в момента се върти най-вече около телекомуникациите и хотелиерството. През миналата година той стана собственик на БТК след търг за продажбата на акциите на компанията. Сделката беше за 730 млн. евро.

През 2012 г. Русев купува хотел „Радисън Блу” в центъра на София, а през 2013 г. придобива и столичния „Хилтън” за 24 млн. евро.

Той съветва водещи компании при стъпването им на български пазар - американската Motorola, швейцарската Electrowatt и гръцката Intralot.

Русев е съосновател и председател на борда на една от най-успешните български ИТ компании - „Tелелинк” ЕАД - водещ системен интегратор в Източна Европа. Председател е и на „Либерис Медиа Груп България”.

В Лондон Русев е известен като филантроп. С жена си Диляна Русев са страстни колекционери на книги и съвременно изкуство. Заможното семейство подкрепя млади художници, организира изложби и културни събития.

Спас Русев е и сред големите покровители на Института за съвременно изкуство във Великобритания. Негова страст е създаването на уникална колекция от първи издания на книги на Нобелови лауреати.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки