Ботев (Пд) представи Митов, феновете спряха първата му тренировка, а Чандъров се вбеси и си тръгна /обновена/

"Феновете да си назначат треньор, президент и ръководство, аз се оттеглям след Нова година", отсече босът, Мадански също напуска

Ботев (Пд) представи Митов, феновете спряха първата му тренировка, а Чандъров се вбеси и си тръгна /обновена/

Николай Митов е новият старши треньор на Ботев Пловдив.

Тази очаквана новина доведе до сериозни сътресения в Коматево, след който собственикът на клуба Румен Чандъров заяви, че подарява акциите си на феновете и се оттегля след Нова година.

Преди да се стигне до там, Митов бе представен от спортния директор на клуба Михаил Мадански на пресконференция в Коматево и заменя на поста подалия преди седмица оставка Николай Костов. Той пристигна от втородивизионния Септември София, с който записа 4 победи от първите 4 мача този сезон. В щаба му влязоха Мариян Христов, който за последно работи в школата на Левски, както и испанецът Алекс Гарсия Канедо, гласен за помощник и координатор в ДЮШ.

Привържениците на Ботев обаче се обявиха против назначаването на Митов. “Бултрасите” заявиха своята позиция със следното съобщение:

Сдружение "Клуб на привържениците на (Ботев (Пловдив) и Обединени фракции "БУЛТРАС" заявяваме от името на всички организирани фенове на най-стария клуб в България, че лицето Николай Митов е НЕЖЕЛАНО на поста старши треньор!", докато Михаил Мадански коментира:

"Разговорите бяха нелеки, но накрая бяхме почти единодушни, когато се спряхме за избора си за старши треньор на Николай Митов. Както те приемат с леко недоверие, така да не искат да се разделят с теб", пожела на новия наставник Мадански, докато самият Митов сподели:

"Много съм щастлив, Ботев е един от най-добрите отбори в България, обичан отбор, и за мен е чест да водя такъв отбор. Аз приемам това, което казват феновете, но доверие не се купува. Доверие се постига с работа, искам някой ден, когато си тръгна, хората да кажат, че са били радостни, че съм бил треньор на Ботев. Наблюдавал съм мачове на тима, играхме и контрола с Ботев. Няма да говоря за какво е било, или дали няма класа. От днес, гледам само напред. Какво е било, не ме интересува. Имам идеята как да върнем радостта на хората. Тук сме, за да се развива Ботев. Искам да виждам Ботев сред водещите отбори. В момента имаме шест национални състезателя. Трябва да се радваме. Не е лош и потенциала, и точковия актив. Искам конкуренция, но не на всяка цена. От дете, до ден днешен, никога не съм имал човек зад гърба си. Всичко съм постигал с работа. Господин Чандъров го познавам от година. Това ми е познанството. Няма шанс някой да ми се меша в работата. Не съм от обичаните треньори и хора, защото казвам всичко в очите. Последното решение го взимам аз", отсече Митов и заяви, че се е учил при Хари Реднап, Аврам Грант, а и е бил на стаж в няколко италиански отбора. 

"Гледаме футболисти. Но е коректно, когато дойде футболистът, тогава да се съобщи. Търсим защитник, нападател гледаме също", каза новоназначеният треньор на Ботев, а после изведе футболистите за своето дебютно занимание. То обаче бе осуетено от десетки ултраси, нахлули в базата в Коматево.

Феновете прекъснаха тренировката в самото й начало, като обградиха новия наставник, докато футболистите се отдръпнаха от случващото се.

Появи се президентът Ангел Палийски, заедно с него почетния президент Асен Караславов, а малко след случката Митов и неговият помощник Мариан Христов прекратиха заниманието. Те тръгнаха да се прибират към съблекалните, а самият Митов заяви:

"Тръгвам си!"

После на базата започнаха да пристигат автомобили на охранителна компания, докато "бултрасите" продължават дискусиите с президента Ангел Палийски. В крайна сметка се стигна дотам, че босът Румен Чандъров реши да подари клуба на феновете с думите:

“Да вземат и да си направят референдум - да си назначат треньор, президент и ръководство. Да вземат Феро, Херо или когото искат. Аз се оттеглям!"

Впоследствие, пред Канал 3 собственикът допълни, че ще издържа Ботев (Пловдив) до Нова година, а след това ще си тръгне.

Той обясни още, че ще върне Николай Митов в Септември, защото той е „добър треньор”.

„Който дава парите, той взима и решенията”, посочи по темата Чандъров.

Според информация на „Пловдив Дерби”, новият спортен директор Михаил Мадански също напуска Ботев (Пловдив), но все още не е ясно дали и той ще остане до Нова година.

Керкез: Бяхме изморени

"Искаме да се борим на два фронта - за Купата и за Европа през първенството", увери специалистът

Валентин Илиев: Има лъч светлина в отбора

"Имаме доста сплотена група и се вижда", сподели той

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Загорчич: Нямахме агресия в атака

„Изпуснахме си 3-4 ситуации, в които можехме да отбележим", заяви той

БОМБА В ПЛОВДИВ: Гриша Ганчев взима Локо (Пд)?

Вижте подробности

Киров: Разчиташе се противникът да сгреши (ВИДЕО)

Треньорът на Арда призна, че е имало притеснение при играта с топка

Напрежение! Заги тръгна да се саморазправя с Галин Иванов (ВИДЕО)

Наставникът на "белите" влезе в конфронтация с капитана на тима

ЦСКА 1948 се спаси на Колежа с VAR (ВИДЕО)

Отмениха гол на Диланс Мартенс в 85-та минута

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки