"Новият" ЦСКА загря за Мура с победа над македонски слабаци (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" представиха отбора си за новия сезон в приятелска среща с новака в македонския елит Дрита

"Новият" ЦСКА загря за Мура с победа над македонски слабаци (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Отборът на ЦСКА представи състава си за новия сезон с победа новака в македонския елит Дрита с 2:0 в приятелска среща, играна на стадион „Българска армия”.

 

Въпреки пълната доминация на „червените” през първата част, нулевото равенство се запази до почивката. В 50-ата минута обаче Жуниор Мораес откри резултата, а три по-късно Пламен Крачунов удвои.

Пред около 3000 верни фенове, изпълнили сектор „А” на стадион в „Борисовата градина”, момчетата на Стойчо Младенов не срещнаха никаква съпротива от страна на непретенциозния си съперник. Положенията пред вратата на македонския страж се редяха едно след друго, но топката, така и не пожела да влезе в мрежата на гостите. Сред най-активните в червени фланелки бяха Христо Янев и Жуниор Мораес, които постоянно тероризираха противниковата отбрана с опасни пробиви и центрирания.

 

От своя страна играчите на Дрита стигнаха до първи точен удар в очертанията на вратата на Томаш Черни едва в края на първото полувреме и то след изключително слабо изпълнение на пряк свободен удар.

 

„Армейците” излязоха мобилизирани след почивката и съумяха много бързо да открият резултата, след като в 50-ата минута брилянтен пробив на Иван Бандаловски по дясното крило завърши с центриране към Мораес, който от воле засече кълбото във вратата на гостите.

Само три минути по-късно Пламен Крачунов засече с глава центриране на Христо Янев от фаул и покачи на 2:0.

 

В следващите минути Стойчо Младенов даде възможност на всички резерви да запишат участие в срещата. Мишел Платини направи повторен дебют с екипа на ЦСКА, Лукас Саша и Лукас Силва също се появиха в игра, както и Сивард Спрокел. Освен това наставникът на „червените” изпробва и тримата си вратари. Логично от многобройните смени играта се накъса и зрителите на „Българска армия” не станаха свидетели на повече попадения до края на срещата.

Това бе и генерална репетиция за тима на ЦСКА за първия му сблъсък от турнира Лига Европа. На 19 юли „червените” гостуват на словенския Мура във втория предварителен кръг на турнира. Реваншът е седмица по-късно на стадион „Васил Левски”.    

 






 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки