ФИФА потвърди трансферното ембарго върху Реал и Атлетико до 2018-а

Очаква се двата мадридски клуба да отнесат случая и до КАС

ФИФА потвърди трансферното ембарго върху Реал и Атлетико до 2018-а

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид отнесоха сериозно наказание от ФИФА и няма да могат да картотекират нови играчи през следващите два трансферни прозореца, съобщиха официално от световната централа.

Двата клуба бяха обвинени, че са нарушили правилата за привличането на юноши до 15-годишна възраст. Реал и Атлетико обаче загубиха обжалването и няма да могат да картотекират нови футболисти чак до януари 2018-а.

Очаква се двата отбора от испанската столица да отнесат случая и до последната инстанция - Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS).

„Апелативната комисия на ФИФА отхвърли обжалванията на испанските клубове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид и потвърждава решенията на Дисциплинарната комисия по отношение на случаи, свързани със защитата на непълнолетни футболисти”, се казва в изявлението на ФИФА.

„Двата клуба трябва да изтърпят трансферно наказание, което ще им попречи да картотекират каквито и да било играчи на национално и международно ниво за следващите два поредни регистрационни периода.

Освен това, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид са глобени съответно с 900 000 и 360 000 швейцарски франка и са предупредени да регулират в рамките на правилата ситуацията с всички непълнолетни играчи”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки