Славия показа характер и обърна Локо (Пд) в шеметен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белите" нанизаха 5 гола за полувреме за крайното 5:2, Домовчийски изпусна дузпа в дебюта си

Славия показа характер и обърна Локо (Пд) в шеметен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия стигна до забележителен обрат срещу Локомотив (Пд), като след изоставане с два гола успя за едно полувреме да обърне нещата в своя полза и след 5:2 се поздрави заслужено с трите точки.

Двубоя от VI кръг започна добре за домакините, които обаче получиха гол в 22-ата след далечен шут на Дани Кики. Мартин Камбуров също се разписа през първото полувреме, реализирайки от дузпа.

След почивката момчетата на Александър Тарханов показаха характер и направиха пълен обрат в двубоя. Дебютиращия с екипа на Славия Валери Домовчийски пропусна да отбележи от бялата точка в 61-ата, но две по-късно Петко Христов се разписа за първи път в елита.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!



Сердер Сердеров изравни в 75-ата, а резервата Ивайло Димитров бе точен на два пъти (78`, 82`). Крайното 5:2 направи друга резерва – Георги Йомов.

Славия започна силно мача и застраши вратата на гостите на няколко пъти през първия четвърт час, но „белите” не успяха да се възползват от своите шансове и не наказаха мудната игра на „железничарите” в първите минути от двубоя.

В 4-ата минута Балджийски центрира успоредно на голлинията, но Васев се забави и не успя да отклони в мрежата.

В 10-ата Балджийски нанесе силен удар, но право във вратаря на „железничарите”.

Най-чистото положение за домакините дойде в 19-ата, когато Домовчийски пусна към Балджийски в наказателното поле, той обаче не успя да спре добре топката и върнал се бранител успя да елиминира опасността.

Три минути по-късно Дани Кики даде импулс в играта на Локомотив, след като с далечен шут, при който имаше и лек рикошет, откри резултата.

Голът вдъхнови футболистите на Илиан Илиев, които зачестиха атаките, а в 29-ата Марио Кирев успя да избие опасен удар на Дани Кики.

В 33-ата минута топката бе върната към Кирев, той опита да подаде на бранител, но Камбуров пресече паса. Последва нарушение на Кирев срещу нападателя на Локомотив, топката стигна до Дани Кики, който вкара на празна врата. Съдията обаче отсъди дузпа и даде жълт картон на Кирев, а секунди по-късно Камбуров бе безпощаден от бялата точка за 2:0.


Резултатът можеше да стане класически малко преди почивката, когато след прострелно центриране отдясно Петко Христов насочи топката към собствената си врата, но вратарят на „белите” реагира мигновено и изби с плонж.

Второто полувреме премина под диктовката на Славия, като домакините успяха да стигнат до пълен обрат след почивката.

В 61-ата минута Славия получи правото да изпълни дузпа, но Валери Домовчийски не успя да преодолее вратаря на Локомотив, който усети ъгъла и улови кълбото.


Две минути по-късно все пак „белите” стигнаха до попадение. При центриране от корнер Петко Христов надскочи всички и с глава намали на 1:2.

В 75-ата Георги Пашов центрира от десния фланг, а Сердер Сердеров засече в движение и огорчи за втори път гостуващия тим.

Обратът стана пълен след три минути, когато Ивайло Димитров бе повален в наказателното поле и получи дузпа, която той изпълни точно за 3:2.

Отново резервата бе точен в 82-ата минута, покачвайки на 4:2.

Друга резерва на „белите” Георги Йомов оформи крайното 5:2 в добавеното време.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки