Сензациите в пресата: Миньор /Перник/ пред разпадане

Милев в Левски до зимата, Карвальо ще води атаката срещу Сараево

Сензациите в пресата: Миньор /Перник/ пред разпадане

„Тема спорт”: Миньор Перник пред разпадане
Перник е изправен пред нов трус. Този път футболен. Утре гордостта на града - Миньор, на практика може да се разпадне. Причината е една-единствена - липса на яснота относно бъдещето. След оттеглянето на Никифор Вангелов финансирането на клуба все още е енигма и тежи като камък.

За разлика от земетресенията, които не можеше да бъдат избегнати, то предстоящият катаклизъм е предвидим и преодолим. За решаването му обаче се изисква воля от страна на всички - ръководство, треньори, футболисти и местна власт. Както при бедствието, и сега всички погледи са насочени към кмета Росица Янакиева, футболните хора в миньорския град разчитат, че градоначалникът отново ще бъде най-адекватният политик и ще успее да реши проблема, защото Миньор - това е Перник.

Отбор, смачкал ЦСКА и Левски. Отбор, съставен от истински мъже. Едва ли в настоящия момент в България има друг клуб, чиито футболисти при такива обстоятелства да тренират съвестно и да играят футбол, без да мрънкат по медиите. По време на лагера в Смолян бъдещето на клуба е било една от най-коментираните теми. Въпреки това чуковете надиграха категорично Берое във втората си контрола, а играта им бе оценена дори от съперника.

"Напрежението е голямо, защото неяснотата плаши. Почти всички имаме предложения от други отбори и сме изправени пред труден избор. Всички искаме да запазим колектива, който изградихме, но искаме яснота. Все пак храним семейства", споделиха футболисти след връщането си от първия лагер. Очаква се на първата тренировка за седмицата отборът да бъде посетен от Росица Янакиева, а от тази среща зависи в каква посока ще поеме един от най-стойностните тимове в българското първенство. Кметицата вече гарантира, че Миньор ще го има, но сега трябва да убеди и футболистите.

„7 дни спорт”: Милев в Левски до зимата
Защитникът на Левски Йордан Милиев явно ще продължи да носи екипа на тима поне до зимната пауза, след като така и не се намeрr купувач за него. Пред футболиста имаше две възможности за трансфер, но явно никоя от тях не е довела до сделка и той ще остане на "Герена".

Треньорът Илиан Илиев бе обявил, че няма да разчита на Милиев, но при така стеклите се обстоятелства е склонил играчът да остане в отбора. Със сигурност обаче през зимата бранителят ще бъде пуснат отново на сергията и ще му се търси нов отбор.

Сходна се очертава и ситуацията със Сюлейман Диамутен. Той също бе определен за продан, но и за него не се намери купувач и той също остава на "Герена".

Така през новия сезон Левски ще има повече от достатъчно централни защитници, след като отборът разполага още със Станислав Ангелов, Ромейн Ели и Иво Иванов, който се представи силно по време на подготовката.

„24 часа”: Карвальо ще води атаката на Левски срещу Сараево
Не перлата в лятната селекция на Левски Жоао Силва, а Базил де Карвальо ще бомбардира Сараево в първия евромач на "сините" за сезон 2012/2013.

22-годишният португалец, който бе купен от Евертън, вчера направи първа тренировка с новия си клуб на българска земя. След като подписа договор с Левски, Жоао веднага дебютира срещу третодивизионни австрийци. После се прибра в Португалия да събере багажа си.

Вчера Силва кацна в София и веднага се отправи към Драгалевци, където проведе пълноценно занимание под ръководството на Илиан Илиев. Самият треньор обяви, че Жоао Силва е много добре физически, но просто му трябва игрова практика.

Преди да подпише с Левски, голаджията е тренирал три дни в Англия, но и преди това е поддържал форма през паузата. В четвъртък срещу Сараево обаче почти сигурно той ще е на резервната скамейка, а Базил де Карвальо ще е сред титулярите.

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки