Арсенал измъкна точка в Париж, Кавани пак изумява (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кавани вкара още в 42-ата секунда, а после се скъса да изпуска, Алексис Санчес изравни в края

Арсенал измъкна точка в Париж, Кавани пак изумява (ВИДЕО+СНИМКИ)
Единсон Кавани вкара след само 42 секунди, но после се скъса да изпуска и Арсенал измъкна 1:1 като гост на „Парк де Пренс” в Група А на Шампионска лига, където са още Лудогорец и Базел. Алексис Санчес изравни за „топчиите” 13 минути преди края, а Жиру и Верати бяха изгонени в добавеното време за сбиване.

Арсен Венгер ядоса феновете на Арсенал още преди мача с избора си за стартов състав, защото остави на пейката титулярния вратар Петър Чех, новото попълнение Гранит Джака и централния нападател Оливие Жиру. Унай Емери направи цели осем промени спрямо разочароващото 1:1 срещу Сент Етиен в Лига 1 през миналата седмица.
 

Само 42 секунди бяха нужни на Пари Сен Жермен да поведе. Серж Орие проби по десния фланг и центрира отлично за Единсон Кавани, който с глава насочи безупречно в далечния долен ляв ъгъл за 1:0, а защитниците на Арсенал безпомощно вдигаха ръце с искане за несъществуваща засада.


Защитата на Арсенал беше сякаш изпаднала в безтегловност, а вратарят Давид Оспина изби удар с глава на Ди Мария от голлинията. Серж Орие продължаваше да прави каквото си иска с Начо Монреал по фланга.
 

Лондочани се събудиха чак около 20-ата минута и шут на Алекс Айоби рикошира опасно и мина встрани. Маркиньос се намеси много важно в защита и не позволи центрирането на Монреал да стигне до Окслейд-Чембърлейн на втора греда.

Единсон Кавани направи един от обичайните си огромни пропуски в 34-ата минута. Монреал заблуди съотборника си Косчелни и Кавани остана сам срещу стража Оспина, заобиколи го и не уцели празната врата.
 

Уругваецът повтори упражнението три минути преди паузата. Той се освободи отлично и получи пас от Ди Мария зад защитата, но избра твърде сложно отиграване с много свободно пространство около себе си, загуби баланс и падна.
 

Втората част започна с нова пробойна в лондонската защита, но Ди Мария не успя да стреля под натиска на Монреал. Маркиньос отново се отличи с чудесна намеса в защита и спря Айоби в решителния момент след красива комбинация с Алексис Санчес.
 

Въпреки че вкара секунди след началото, Кавани продължи да изумява с пропуски. Серия щастливи рикошети го изведе очи в очи с Оспина в 69-ата минута, ала стреля право във вратаря и след двоен рикошет топката излезе в аут.

Всички пропуски на „принцовете” сякаш логично доведоха до изравнителен гол за Арсенал 13 минути преди края. Вратарят Ареола отрази умело първоначалния удар на Айоби, но Алексис Санчес с добавката заби топката в земята и тя мина през купа от тела и над вратаря за 1:1.
 

В 82-ата минута Кавани пак се озова срещу Оспина, а този път колумбийският страж с хирургическа прецизност изби с ръка от краката на нападателя, във всеки друг случай това щеше да доведе до дузпа.

Алексис събра трима около себе си и изведе Айоби, чийто изстрел бе париран от Ареола на далечния горен ъгъл.
 

В края Жиру влезе остро в краката на Верати, двамата се сбиха и съдията ги изгони с втори жълти и съответно червени картони.
 

В другия мач от групата българският шампион Лудогорец водеше като гост на Базел до 80-ата минута, когато швейцарците изравниха за крайното 1:1.

Шампионска Лига 16/17, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Арсенал 1 0 1 0 0 1
1 Базел 1 0 1 0 0 1
1 Лудогорец 1 0 1 0 0 1
1 Пари Сен Жермен 1 0 1 0 0 1

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки