Юсейн Болт мисли дали да защитава титлите на 100 и на 200 метра на Световното първенство

Преди Светкавицата твърдеше, че ще бяга само на 100 м

Юсейн Болт мисли дали да защитава титлите на 100 и на 200 метра на Световното първенство

Юсейн Болт не изключи възможността да защитава титлите си на 100 и на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика през следващата година в Лондон.  Световният рекордьор обяви, че слага край на олимпийската си кариера, след като на Игрите в Рио де Жанейро през миналия месец спечели титлите в двете спринтови дисциплини и с щафетата на Ямайка на 4 по 100 метра на трета последователна Олимпиада.

Тогава той заяви намерението си да бяга само на 100 метра на Световния шампионат в британската столица, но неговият треньор има друга идея. 

"Това е планът, но трябва да го обсъдя и с мое треньор. Той все още иска да се състезавам и в двете дисциплини, докато моето желание е да участвам само на 100 метра, така че на старта на следващия сезон ще решим върху какво да се концентрирам", коментира Болт. 
Спринтьорът не планира за атакува световните си рекорди, които са 9.58 секунди на 100 метра и 19.19 секунди на 200 метра. 

"Световните рекорди са извън моите възможности в момента. Желанието ми е да отида на Световното първенство, да дам най-доброто от себе си и да продъжа победната си серия", каза Болт, който има "уайлд кард" за двете спринтови дисциплини като защитаващ титлата си от Пекин 2015.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки