Монтана живна с първи успех за сезона над Нефтохимик (ВИДЕО)

Тимът на Стевица Кузмановски отлепи от дъното след два гола преди почивката в Ловеч, гаф след гаф на страничните съдии

 Монтана живна с първи успех за сезона над Нефтохимик (ВИДЕО)

Монтана постигна първата си победа за новия сезон в Първа професионална лига след 2:0 като символичен домакин на новака Нефтохимик. Стивън Петков и Андреас Васев вкараха головете за монтанци през първата част на Градския стадион в Ловеч. Дебют за бургазлии през втората част записа Венцислав Христов, който само 30 секунди след появата си се отчете с голям пропуск. Това е първа победа на Монтана над този съперник в елита.

Целият мач ще се запомни с грешните отсъждания на страничните съдии, които в няколко спорни и много важни ситуации вдигаха флага и всеки път бъркаха, като кулминацията беше неправилно отменен гол на Петър Атанасов в края на първата част за монтанци.

С първия си успех Монтана отлепи от дъното и изравни Нафтата по точки – по четири. Зад тях на дъното остана Локомотив (Горна Оряховица) с две, който остава единственият тим без победа в елита.

В търсене на така необходимия първи успех Стевица Кузмановски заложи на Стивън Петков и Сергей Георгиев в атаката на Монтана.

Мариян Огнянов беше най-активен за Нефтохимик преди почивката. Именно негов пас изведе Георги Чакъров зад защитата и той направи пропуск сам срещу вратаря, а страничният рефер Георги Тодоров се застрахова с първата погрешна засада. Втората дойде след четвърт час игра при хубав пас за Румен Руменов зад защитата. Халфът би неточно от воле, но флагът пак бе вдигнат неправилно, защото Шоко покриваше засадата.

Монтана поведе в 17-ата минута след грешка в защитата на съперника. Николай Чипев центрира отдясно, вратарят Янко Георгиев спаси първия удар с глава на Стивън Петков, но защитата проспа ситуацията и Петков бе оставен от непосредствена близост да довкара с крак за 1:0.

В 30-ата минута дойде най-важната грешка на страничните съдии, този път от другата страна. Чипев намери Андреас Васев отляво, той с едно докосване центрира ниско и Петър Атанасов на шпагат засече под гредата.  Другият асистент Юлиян Тодоров маркира засада и голът бе неправилно отменен.

През втората половина на първата част защитата на Нефтохимик играеше сякаш на автопилот и Димчо Ненов усещаше, че вторият гол е близо. Сергей Георгиев се размина на втора греда, а Нефтохимик отвърна с опасен удар с глава на Марко Ранджелович, който прати на сантиметри до сглобката в горния десен ъгъл след центриране на Руменов от фаул. Иван Вълчанов искаше да заблуди съдията за дузпа, но Тихомир Алексов не се върза и му вдигна жълт картон за симулация.

Александър Александров направи голям пропуск от няколко метра на втора греда и вдигнатият страничен флаг за поредна засада го отсрами поне малко.

Точно преди почивката Монтана вкара втори гол и то с огромна лекота. Шоко тръгна на пробив от центъра, направи двойно, никой така и не го срещна и бившият бранител на Лудогорец центрира ниско за Андреас Васев на втора греда, който също напълно забравен имаше време прецизно да насочи в близкия долен ляв ъгъл за 2:0. Бургаската защита беше под всякаква критика в тази ситуация.

На почивката Димчо Ненов включи подписалият едва вчера Венци Христов, който можеше да вкара само 30 секунди след дебюта си, но с левия крак ритна някак лековато покрай лявата греда след хубав рейд на Иван Вълчанов.

Ивайло Василев попречи на „шейховете” да се върнат в мача, като извади удар с глава на Чакъров, който влизаше иначе в близкия десен ъгъл.

След 60-ата минута смените накъсаха ритъма на мача, а и Нефтохимик сякаш не вярваше, че може да стигне до нещо в този мач.

Монтана повече чакаше края, отколкото да търси още голове и Стивън Петков изпусна сам срещу вратаря с несериозен удар по земя след щастлив рикошет, който го остави един на един с Янко Георгиев.

Ивайло Василев лови необмислено топката, върната му от Коруджиев в самия край, но от двойния удар в наказателното поле Венци Христов така и не отправи достатъчно точен шут, въпреки че направи два опита и мачът завърши 2:0 за Монтана.

Първа Професионална Лига

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Дунав 6 5 1 0 10:1 9 16
2 0 Левски 6 4 2 0 13:3 10 14
3 0 Берое 5 4 0 1 5:2 3 12
4 0 Лудогорец 5 3 1 1 11:5 6 10
5 0 ФК Верея 6 3 1 2 5:5 0 10
6 0 ЦСКА 6 3 1 2 10:5 5 10
7 0 Черно Море 6 3 1 2 9:9 0 10
8 0 Пирин 6 2 1 3 6:8 -2 7
9 0 Ботев Пд 6 2 1 3 8:11 -3 7
10 0 Славия 6 2 0 4 10:14 -4 6
11 0 Локо Пд 6 1 3 2 10:12 -2 6
12 -1 Монтана 7 1 1 5 3:11 -8 4
13 1 Нефтохимик 1962 Бургас 7 1 1
Керкез: Бяхме изморени

"Искаме да се борим на два фронта - за Купата и за Европа през първенството", увери специалистът

Валентин Илиев: Има лъч светлина в отбора

"Имаме доста сплотена група и се вижда", сподели той

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Загорчич: Нямахме агресия в атака

„Изпуснахме си 3-4 ситуации, в които можехме да отбележим", заяви той

Киров: Разчиташе се противникът да сгреши (ВИДЕО)

Треньорът на Арда призна, че е имало притеснение при играта с топка

Напрежение! Заги тръгна да се саморазправя с Галин Иванов (ВИДЕО)

Наставникът на "белите" влезе в конфронтация с капитана на тима

Шок: Каранга и още куп звезди пред раздяла с ЦСКА

Вижте подробности

Ще има ли сили за евробараж най-младата защита?

Далеч по-възрастна е втората най-млада защита в елита – тази на Локо Пд

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки