Гуардиола: Яя Туре ще бъде извън състава, докато агентът му не се извини

Димитри Селук обяви, че испанецът е унижил клиента му, защото го е оставил извън състава за мача от Шампионската лига

Гуардиола: Яя Туре ще бъде извън състава, докато агентът му не се извини

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, заяви, че личният агент на Яя Туре трябва да му се извини, за да може опитният футболист отново да бъде в състава на "гражданите". 

 

Реакцията на Гуардиола идва, след като Димитри Селук коментира публично, че испанецът е унижил клиента му, защото го е оставил извън състава за мача от Шампионската лига. 

 

"За мен беше толкова трудно да оставя Яя извън групата за Шампионската лига. Толкова трудно. Но ние имахме списък, който трябваше да попълним. Оставихме и Алеш Гарсия извън групата за турнира. Туре е много добро момче, много добро", започна Гуардиола.

 

"На следващия ден обаче той загуби мястото си в отбора заради коментара на агента му. В този момент Яя беше аут. И това ще продължи, докато господин Селук не се яви на някоя пресконференция и се извини. Може да го направи и чрез приятелите си в медиите, ако няма куража да ми звънне. Той трябва да се извини първо на клуба, после на съотборниците на Туре и накрая на треньора."

 

"Ако това се случи, Яя отново ще бъде част от отбора и ще има шанс да се бори за мястото си, както всеки друг. Като треньор аз не мога да приема всеки агент да говори пред медиите, когато неговият клиент не играе. Знам, че господин Селюк обича Яя, но в такъв случай трябва да се извини."

 

"Не мога да си представя в моя период като футболист моят агент да излезе пред медиите и да говори против Йохан Кройф. Навярно живеем в друга ера и аз съм старомоден, но в днешно време агентите си мислят че са нещо повече от това, което са всъщност"., добави Гуардиола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки