Северна Америка победи Швеция на Световната купа по хокей на лед

Канада би САЩ с 4:2

Северна Америка победи Швеция на Световната купа по хокей на лед

Канада победи САЩ с 4:2 (3:1, 1:0, 0:1) в мач от група "А" от турнира за Световната купа по хокей на лед. По този начин канадците си осигуриха участие на полуфинала, а американците няма да продължат в следващата фаза.

 
Мачът беше решен на практика още в първата третина.  Защитникът Райън Макдонъг откри за американците в 4,22 мин. Така той сложи край на серията на вратаря Кори Прайс, който не бе пускал гол 228,41 мин в международни мачове от 1/4-финала на олимпиадата в Сочи срещу Латвия. Мат Дюшен изравни 89 сек след попадението на американците. Още 14 сек по-късно Кори Пери изведе канадците напред. До края на първата част Дюшен направи резултата 3:1. 
 
Във втората третина Партис Бержерон увеличи преднината на домакините до 4:1. Ти Джей Оши успя да върне един гол 120 секунди преди края на двубоя. 
 
Отборът на Европа също има две победи и е полуфиналист от тази група и в последния кръг ще излезе в директен сблъсък с Канада за първото място. Американците и Чехия вече нямат шансове да продължат напред и ще имат протоколен двубой за третото място в групата.
 
В другата група Швеция също записа втора победа и е почти сигурен 1/2-финалист. Шведите се наложиха над Финландия с 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Двата отбора показаха много предпазлива игра. Все пак шведите успяха да вкарат през втората третина чрез Антон Щалман. През третата част те показаха много добра игра в защита. В последните секунди финландците вкараха шести играч вместо вратаря и Луи Ериксон отбеляза втория гол на празна врата.
 
Много силен мач направи вратарят на Швеция Хенрук Лундквист, който пропусна първия мач срещу Русия заради настинка. Той направо отчая финландците след като отрази 36 техни удара.
 
В класирането в групата Швеция има 4 точки, Русия и отборът на Севера Америка - по 2, а Финландия е без спечелена точка. В последния кръг се срещат Русия с Финландия и Швеция с отбора на Северна Америка.
ОБЗОР: Ванкувър се класира за полуфиналите на Западната конференция

Вижте всички резултати от НХЛ

Торнто победи Бостън в мач от плейофите на НХЛ

Вижте подробности

ОБЗОР: Колорадо и Александър Георгиев напред в плейофите на НХЛ

Каролина също продължава, вижте всички резултати

Флорида елиминира Тампа Бей, Далас изравни на Лас Вегас в НХЛ

Резултати

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс напред в плейофите на НХЛ

Вижте всички резултати

Ню Йорк Рейнджърс на победа от следващия кръг на плейофите в НХЛ

Всички резултати

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки