С много адреналин започна офроуд шампионата „Баха България”

Домакин и съорганизатор на състезанието е община Самоков

С много адреналин започна офроуд шампионата „Баха България”

Днес в Самоков  стартира офроуд надпреварата „Баха България” 2016, който  е последен кръг и ще определи Европейските шампиони в три категории, както и предпоследен кръг от Източно Европейския шампионат.

Домакин и съорганизатор на състезанието е община Самоков , а организацията е поверена на местните клубове  „Ендуро Самоков” и „ Самоков 4х4” под ръководството на доайена на офроуд спортовете у нас Тодор Христов.

Състезателите ще преминат над 600 км. за трите дни в различните категории, като трасетата са специално подбрани, за да покажат уменията си. България за първи път е домакин на кръг от Европейския шампионат.  

Над 100 участници от 8 държави участват, като в челната тройка в различните шампионати са българи с големи шансове за шампионска титла. При бъгитата Николай Гочев, шампиона на България е втори в Европейския Шампионат, а при джиповете екипажа на „ Хюндай Офроуд Рейсинг” Иванчев/Николов е лидер в шампионата и ще търси задължителен подиум.

Утре / събота / феновете на калните емоции ще могат да наблюдават в клас „Рали Рейд“ джипове по стария път за Самоков и Боровец,  до хотел „Секвоя“, след 9 сутринта. От КАТ Самоков напомнят, че Пътят за Черната скала в Боровец ще бъде затворен в съботния ден от   8:00 до 16:00 часа.

В  неделя, 25 септември по традиция,  затворенето трасе е зад сградата на СБА в Самоков след 9.00 часа. Церемонията по официалното награждаване ще се проведе на същият терен с начало 18:00 ч.Входът за зрители през всички състезателни дни е свободен!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки