Българин на крачка до европейската титла по офроуд

След днешния състезателен ден първи за момента е Николай Гочев

Българин на крачка до европейската титла по офроуд

С официална церемония пред Община Самоков тази вечер се откри Европейския офроуд-шампионат „Баха България-2016”.

Приветствие от трибуната направи  кмета на града Владимир Георгиев, който пожела успех на участниците и безаварийно каране в различните етапи.

Най-големите надежди на България за Европейска титла са в клас UTV. След днешния състезателен ден първи за момента е Николай Гочев с Polaris RZR 1000.

Българинът има 106 точки в общото подреждане за сезона и дели втората позиция с Джанмарко Фоса от Италия, който не кара в „Баха България-2016” . На 29сек от Гочев е лидерът във временното генерално класиране Теодуш Вишневски от Полша с Polaris RZR 1000 и актив от 124 точки. Трети, само на 1сек зад поляка се движи Мартин Гочев.

Сред автомобилите лидер в неофициалното класиране е българският екипаж Методи Паунов-Асен Василев(Nissan Patrol). Авансът им пред Дончо Цанев-Ива Бонева(Buggy Proto) е 48сек. На 4.53мин на трета позиция се движат Петрос Сиотис-Константинос Макрис(Гър, Mitsubishi Pajero).  

Утре събота феновете ще могат да наблюдават в клас „Рали Рейд“ етапа по стария път за Боровец  след 9 сутринта , както и за клас „Трофи” в посока село Говедарци и над населеното място.  От КАТ Самоков напомнят, че Пътят за Черната скала в Боровец ще бъде затворен в съботния ден от   8:00 до 16:00 часа.

В неделя, 25 септември по традиция,  затворенето трасе е зад сградата на СБА в Самоков след 9.00 часа. Церемонията по официалното награждаване ще се проведе на същият терен с начало 18:00 ч. Зрителите трябва да заемат места в обозначените зони за гледане, а достъпа до тях е безплатен. 

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки