Националите по щанги тествани 40 пъти за допинг през тази година

40 допинг проби са направени на състезателите от националния отбор по вдигане на тежести от началото на годината. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на БФВдигане на тежести

Националите по щанги тествани 40 пъти за допинг през тази година
40 допинг проби са направени на състезателите от националния отбор по вдигане на тежести от началото на годината. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на БФВдигане на тежести.

Милка Манева и Иван Марков ще представят България в олимпийския турнир по вдигане на тежести на Игрите в Лондон. С двамата ще заминат треньорите Иван Иванов и Кристияна Колева. Стоян Енев до последно ще бъде резерва.

Иван Иванов е старши треньор на всички национални отбори на България.

Състезанията в категория до 63 кг жени, в който ще участва Манева, са по програма на 31-ви юли, а на Иван Марков в категория до 85 кг са на 3-ти август.

Марков и Манева не присъстваха на пресконференцията заради горещото време в столицата. "Подготовката за олимпиадата започна след Европейското първенство. Всичко върви нормално. Избрахме Марков и Манева за олимпиадата, защото имат голям опит, въпреки че претърпяха четиригодишно наказание заради допинг", каза Иван Иванов.

"Надяваме се на едно достойно класиране. Те са подготвени. Нямат участия в състезания, но това е въпрос на психика", добави Кристияна Колева.

Според генералният секретар на родната централа Борислав Гидиков България има шанс за медал, тъй като МИлка Манева е с четвърта заявка, а Иван Марков - със седма. "С шест успешни опита ще вземем медал", каза още Гидиков.

Подготовката на националния отбор е преминала в Асеновград и в София заедно с отборите на Сирия и Мексико. Гидиков добави, че за последно състезателите са били подложени на допинг проби през миналата седмица.

"Засега всичко е наред, но ние се притесняваме естествено. В Асеновград хранехме състезателите само с екологично чисти продукти", каза Гидиков.

Подготовката на един състезател за олимпийския игри струва между 120 и 150 лева.

Силно българско присъствие ще има в другите отбори по вдигане на тежести на Игрите в Лондон. Само в тима на Азербайджан има четирима български състезатели. 
Вдигат наградния фонд на плувния маратон "Галата - Варна"

Победителите при мъжете и жените ще вземат по 1200 лв

Избори в световната гимнастика

Важни ли са за България?

Бронзов медал за България от Европейската купа по джудо

Отличието взе Виктор Скерлев, който в категория до 73 кг постигна четири победи в репешажите

Празник в басейна! Близо 600 плувци на шестия турнир "Златоперки"

Вижте подробности

Първи медал за България по спортна стрелба в Осиек

В отборното подреждане сме четвърти

Трикратна олимпийска шампионка аут за Париж

Вижте подробности

Сестри Стоеви отпаднаха във втория кръг на турнир по бадминтон в Сингапур

Вижте подробности

България доминира с двойна победа на Световно първенство по брейкинг за младежи

Вижте подробности

Антоанета Костадинова 5-а в Европа на 25 метра пистолет

Българката записа 20 точки във финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки