Тандемът Стоичков – Фиго блесна в Китай (ВИДЕО)

Стоичков изведе с капитанската лента отбора на Европа срещу Южна Америка в китайския град Чонкин

Тандемът Стоичков – Фиго блесна в Китай (ВИДЕО)

Тандемът Христо Стоичков – Луиш Фиго обра най-много овации на стадиона в китайския град Чонкин в шоу мач между звезди на Европа и Южна Америка. Двамата бивши съотборници от Барселона избродираха гола за Стария континент, който обаче се оказа почетен – съперникът спечели с 3:1. Камата подаде ювелирен пас на Фиго, вкарал на празна врата.

Стоичков изведе с капитанската лента отбора на Европа, остана на терена 70 минути.

„Обстановката беше страхотна, хората в Китай показаха изключително уважение към нас – разказа Стоичков за „Труд“. – Забавлявахме се на терена, видяхме се много стари приятели. Резултатите в такива мачове не са важни. Всичко бе под знака на приятелството, на много „Златни топки“ и струващи милиони във времето футболисти. Хубаво е, че все по-често има поводи и да се виждаме, и да радваме хората навсякъде по света.“

Звездата на южноамериканците Роналдиньо пък пусна снимка в туитър заедно със Стоичков, Ривалдо, Жан-Пиер Папен и Фиго. Под нея бившата мегазвезда на „Барса” написа: „Пет „Златни топки“! Каква чест е за мен да бъда редом с тези зверове. Още един незабравим момент в живота ми“.

Великолепната петорка обаче далеч не беше единствена в звездното сияние. Освен българина имаше и още една „Златна обувка” за голмайстор от финали на световни първенства – италианеца Салваторе Скилачи. В европейския тим грееха имена като Дино Баджо, Антонио Бенариво, Венсан Кандела и Марек Янкуловски. За съперниците им блестяха Иван Саморано, Алдаир, Роке Жуниор, Сержиньо.

В понеделник двата отбора излязоха за реванш в град Ченгду. И в хотела Стоичков получи неочаквана изненада – в лоби бара се засече с Григор Димитров. Двамата са близки от годините, когато тенисист №1 на България тренираше в Барселона като юноша бледен. Стоичков обеща, че ще отиде на първия мач на Гришо на турнира в Китай.

„Разбира се, че ще съм на корта и ще подкрепям Гришо!”, отсече Стоичков. Когато тенис керванът стигне до Маями, Камата е в ложата на всички мачове на Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки