Левски в опит да се откъсне на върха срещу Локо (ГО)

Ангел Червенков има последен шанс да спаси поста си срещу лидера в таблицата

Левски в опит да се откъсне на върха срещу Локо (ГО)

Левски излиза днес срещу Ло­комотив (Горна Оряховица) на "Лаута" в Пловдив с една-един­ствена цел - да отвори разлика на върха. Преди кръга сините бяха на първо място в класира­нето, но с равни точки с вто­рия Дунав. При успех над пос­ледния в подреждането те ще дръпнат с три пункта пред русенци и най-важното - ще запа­зят аванса си от 4 пред Лудогорец (б.а. - разградчани ще имат и мач по-малко). Възпи­таниците на Люпко Петрович понатрупаха самочувствие. Те са в серия от шест поредни ус­пеха (5 за първенство и един за Купата на България), като през този сезон все още не познавam загубата - направиха и че­тири равенства, две от кои­то за Лига Европа.

Сините обаче трябва да имат едно наум. През измина­лата кампания те се радваха на поредица от 9 срещи без по­ражение в първенството и гостуваха на Пирин, който бе последен и търсеше първия си шампионатен успех, и в крайна сметка благоевградчани го постигнаха. Затова едва ли възпи­таниците на Люпко Петрович ще подходят пренебрежител­но към визитата на Локо ГО. Още повече че през седмицата доста трудно стигнаха до ус­пеха срещу втородивизионния Царско село за купата.

Съставът на Левски ще за­виси изцяло от състоянието на Веселин Минев. Ако капи­танът е напълно здрав, за да започне вляво на отбраната, то останалите в защитното каре ще са Сашо Александров, Димитър Пиргов и Александър Александров. Пред тях ще действа Джереми де Ноойер. Дилемата пред Петрович за халфовата линия пък ще бъде дали да заложи на Божидар Краев или на Георги Костадинов. Първият лекуваше контузия след победата над Пирин (Бл) с 2:0, а в мача с орлетата Костадинов бе оставен резерва, защото показа слаба игра сре­щу Нефтохимик (2:1). По кри­лата отново ще действат Франсис Нар и Антонио Аниете, а на върха на атаката ще е Бабатунде Аденижи. Нигериецът е без алтернатива, след като Илиян Мицански отпадна от групата заради травма.

За първи път в групата на столичани попадна Виктор Ге­нев. Защитникът подписа със сините в сряда. На лагер зами­наха 19 човека, като почти си­гурно за мача ще отпадне един бранител - някой измежду чужденците Симон Сандберг и Сърджан Лукин. След слабото си представяне срещу Царско село Мики Орачев бе зачерк­нат от Люпко Петрович. Всъщност единственият мла­док в групата е Божидар Краев. Най-вероятно на резервна­та скамейка ще остане Хеан Деса. Перуанецьт се включи от пейката в двубоя за купата и вкара дебютния си гол за сините.

Треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Ангел Червенков ще преследва първа победа в шампионата днес. Ако не я постигне, ще му се наложи да освободи поста - главен фаво­рит да оглави горнооряховчани е Петър Хубчев. Железнича­рите са в черна серия и логич­но са на последно място в под­реждането само с актив от две точки. Те имат четири поредни загуби в първенство­то при голова разлика - 0-9 (в пет от седемте си шампионатни мача нямат отбелязан гол). Овен това отпаднаха от втородивизионния Оборище за Купата на България - пак не ус­пяха да поразят противнико­вата мрежа - 0:2.

В опит да сложи край на та­зи негативна поредица Ангел Червенков ще извади почти нов състав, в който титуляри ще са четирите последни попълнения на тима - Цветан Генков, Матиас Курьор, Рахави Кифуети и Игор Джоман. Пър­вите двама ще си партнират в атака, Кифуети ще напада по фланга, а Джоман трябва да заздрави центъра на халфовата линия. Рокада ще има и на вратата на железничарите. Очаква се под рамката да зас­тане бившият вратар на Левс­ки Стефано Кунчев, а не Нико­лай Банков.

Днешният сблъсък на "Лаута" обещава да е интригуващ макар че се срещат първият срещу последния. Залогът и за двата отбора е достатъчно голям, за да преследват те докрай трите точки в Плов­див - еднакво важни са им.

Локо (ГО) – Левски
20:00, ст. „Локомотив”, Пловдив

Вероятни състави:

Локо (ГО): Кунчев – Цонков, Кавдански, Керчев, Д. Атанасов, Джоман, Мечев, Кифуети, Смирнов, Курьор, Генков
Треньор: Ангел Червенков

Левски: Йоргачевич – С. Александров, Пиргов, Ал. Александров, Минев, Де Ноойер, Прохазка, Нар, Краев, Аниете, Адениджи
Треньор: Люпко Петрович

Съдия: Стефан Апостолов

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 1:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки