Кристиано от пейката към Зидан: Майната ти!

Медии и фенове в Испания напълно подкрепиха решението на Зизу да смени Роналдо срещу Лас Палмас

Кристиано от пейката към Зидан: Майната ти!

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не бе никак доволен, след като треньорът Зинедин Зидан го смени в 72-ата минута при ремито 2:2 в гостуването на Лас Палмас в събота вечер.

За първи път Роналдо бе сменен в Ла Лига по тактически съображения, но португалецът не скри разочарованието си, а испанските медии разкриха, че той си е позволил да обижда Зидан от скамейката след това.

Каталунският
Sport разшифрова думите на Кристиано от пейката. Според изданието, европейският шампион с Португалия от това лято казва „su puta madre”, което значи „Майната ти”. Той използвал и родния португалски, за да изрече „Foda-se”, което се превежда пак като „Майната ти” или „По дяволите”.

В същото време испанската преса подкрепи Зидан за решението му да смени Роналдо. „Марка” пише, че този ход на френската легенда е бил напълно оправдан с оглед играта на Кристиано в мача.

„Само да повдигнеш рамене с отвращение наистина не е подходящ начин, по който Кристиано да се зарадва на гола на своите съотборници”, написа „Марка” по повод реакцията му при един от головете на неговите съотборници.

В анкета на
AS внушителните 84% от читателите подкрепят решението на Зидан да смени Роналдо.

„Болезнено е да го гледаш да играе лошо, бавно, да закъснява за единоборствата, да прави слаби изпълнения. Това е като да виждаш как синът ти получава лоши оценки в училище”, пише Томас Ронкеро за
AS.

В Каталуния пък с неприкрита радост отбелязват: „С всеки изминал ден Роналдо става по-известен с избухванията си, отколкото с головете си”, заключва сякаш доста тенденциозно
Sport.

„Изглежда, че най-доброто от Кристиано Роналдо вече е отминало и неговият регрес е неоспорима истина”, пише каталунското издание.

Въпреки всичко това, Зидан защити Роналдо. „Не че Роналдо игра лошо. Просто имаме мач във вторник в Шампионска лига и той трябва да почива понякога. Това е”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки