Защитник на ПСЖ получи два месеца затвор за насилие срещу полицай

Осъденият Серж Орие ще плати глоба, но най-вероятно няма да лежи зад решетките и е на линия за Лудогорец

Защитник на ПСЖ получи два месеца затвор за насилие срещу полицай

Десният бек на Пари Сен Жермен Серж Орие беше осъден на два месеца затвор за насилие срещу полицейски служител. Присъдата стана ясна само два дни преди мача Лудогорец – ПСЖ в груповата фаза на Шампионска лига.

Котдивоарският футболист е глобен с 521 паунда и трябва да покрие разноските по делото, които са на стойност 1300 паунда. Най-вероятно обаче той няма да лежи изобщо в затвора.

Съдът не издаде заповед за моментален арест и той е свободен да пътува за София и дори може да играе срещу Лудогорец. Орие има възможност да обжалва.

Инцидентът се случи през май, когато полицейски патрул спрял Орие на пътя с намерение да даде проба с дрегер.

Орие, за когото се твърди, че е ударил полицай с лакът в гърдите, казва, че не той, а полицаите са упражнили насилие върху него.

„Беше насилие. Полицаите слязоха от колата и ме обиждаха и удряха, устната ми беше разбита. По-лошо е, че полицаят казва, че съм го ударил с лакът. Ако исках да го докосвам, щях да го ударя с юмрук в лицето. Той направи това, удари ме няколко пъти в лицето. Нямам какво да крия по този случай, има поне 5-6 свидетели, които казват същото като мен”, каза Орие пред френска телевизия през юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки