Реал Мадрид отново не успя да спечели в Дортмунд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия стигна до 2:2 с гол на резервата Шурле малко преди края на спиращ дъха спектакъл

Реал Мадрид отново не успя да спечели в Дортмунд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал Мадрид спря серията си от три поредни загуби при визитите си на Борусия в Дортмунд, но отново не можа да спечели, макар да имаше гол аванс до последните 87-ата минута на срещата.

Тогава резервата Андре Шурле бе точен и оформи крайното 2:2 в мача от група „F” на Шампионската лига.

Двубоят се игра пред пълния до краен предел стадион на „жълто-черните”, които бяха подкрепяни от над 80 000 свои привърженици и не ги разочароваха.

Гостите заложиха на офанзивен състав, а на вратата им се завърна Кейлор Навас. Възстановеният вратар обаче сгреши при първото изравнително попадение на домакините.

Мачът се игра на високи обороти от началото до самия край, като в първите минути двата тима опитаха да поразят целта с по един изстрел от пряк-свободен удар.

Кристиано Роналдо не бе далеч от гола, а после спря с ръка шута на Пиер-Емерик Обамеянг, ала реферът Марк Клатенбърг прецени, че няма основания за дузпа. 

Не след дълго Реал Мадрид откри резултата. В 17-ата минута настоящият носител на Шампионската лига осъществи една страхотна атака.

Хамес Родригес изведе Гарет Бейл в пеналта, а той технично върна с пета към Роналдо и португалецът вкара за 95-и път първото попадение в мач от Шампионска лига. 


Домакините реагираха подобаващо. В 25-ата минута Усман Дембеле финтира Данило и стреля в далечния ъгъл, но топката мина над целта. 

В 30-ата минута Матиас Гинтер изведе Обамеянг, който преодоля Серхио Рамос с един финт, присъщ на треньора на гостите Зинедин Зидан, а после нацели напречната греда, но реферът бе вдигнал флага за засада.

Все пак „жълто-черните” стигнаха до изравняването в 43-ата минута, когато след свободен удар стражът на Реал боксира топката право в лицето на Рафаел Варан. Тя се насочи към вратата, а Обамеянг я прати в мрежата от непосредствена близост – 1:1.



Малко преди почивката това стори и Роналдо, ала попадението му бе справедливо отменено заради засада. 

След паузата Борусия започна по-добре, като Обамеянг и Дембеле имаха възможности да дадат аванс на домакините, а Реал отговори с пропуск на Роналдо, стрелял с глава в аут от границата на вратарското поле. 

В 68-ата минута испанският гранд отново поведе. Тогава Карим Бензема стреля, топката се отби първо в страничната, а после и в горната греда, преди да попадне у Варан, който нямаше как да сгреши отблизо – 1:2. 

Така Реал се приближи до първата си победа в Европа като гост на Борусия, но в 87-ата минута резервата Андре Шурле не допусна това да се случи и завърши подобаващо красива атака на Борусия за крайното 2:2.

Така опонентите останаха на първите две позиции в класирането на групата с по 4 точки в актива си, докато Спортинг Лисабон е с три, след като надви у дома Легия (Варшава) с 2:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ, КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ И РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ, ИГРАНИ ВЪВ ВТОРНИК ВЕЧЕР ВИЖТЕ ТУК!

Лапорта буйства след резила срещу Жирона

Каталунците загубиха с 2:4 и поднесоха титлата на Реал Мадрид

Тухел е категоричен: Тръгвам си след края на сезона

Немският специалист въобще не обмисля да промени решението си

Клоп повлича осем футболисти към изхода на "Анфийлд"

Доста сериозна бройка играчи не искат да продължат без немския мениджър

Интер договаря трети безплатен трансфер?

Антони Марсиал е в полезрението на Бепе Марота

Лукаку отива в трети отбор в Серия А?

След Интер и Рома, белгиецът е напът да облече екипа и на Наполи

Юнайтед сложи цена на Рашфорд, която никой не иска да плати

Английският нападател е оценен на 70 милиона евро

ПСЖ е фаворит за подписа на Осимен

Нигерийският нападател си тръгва от Наполи през това лято

Мбапе си избра дом в Мадрид - купува бившото имение на Серхио Рамос

Французинът вече действа по всичко нужно преди трансфера си в Реал Мадрид

Модрич продължава да чупи рекорди

Хърватинът вече е най-възрастният играч, записал минути с екипа на Реал Мадрид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки