Финалът за Копа Либертадорес вече ще се играе в един мач

В Южна Америка взаимстват някои от идеите от Шампионска лига и Лига Европа

Финалът за Копа Либертадорес вече ще се играе в един мач

Финалът за Копа Либертадорес - южноамериканският еквивалент на Шампионската лига, вече ще бъде в един мач, обявиха от КОНМЕБОЛ.

Турнирът Копа Либертадорес вече се разтегля в 10 месеца в годината, а шампионът ще бъде определян в един мач от догодина. От КОНМЕБОЛ също така уточниха, че взаимстват от УЕФА някои идеи. Така например 10 отбора, отпаднали в груповата фаза на Копа Либертадорес, преминават в турнира Копа Судамерикана. 

"Промените се налагат от необходимостта да се вдигне спортното ниво в националните турнири, да се защитят играчите и в същото време да остане поне същия потенциал от нашите клубни турнири, се казва в изявление на организацията.

Сега популярният турнир в Южна Америка ще стартира през февруари, както и досега, но ще приключва през ноември, докато Копа Судамерикана ще стартира през юни и ще се разиграва там трофей през декември.

"Анализирайки финалите в Копа Либертадорес се вижда, че отборът който е домакин във втория финал, е краен победител за трофея в 7 от 10 издания, мотивират се от КОНМЕБОЛ. "Спортната справедливост изисква трофеят да се разиграва в един мач".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки