Емери: Щом спечелихме, е добре. Щеше да е трагично иначе

Най-важното тази вечер беше победата, дузпата не беше решаваща

Емери: Щом спечелихме, е добре. Щеше да е трагично иначе
„Добра атмосфера. Щом спечелихме, е добре. Щеше да е трагично иначе”, коментира старши треньорът на ПСЖ Унай Емери след успеха 3:1 над Лудогорец в София.
 
Той подчерта, че в сряда вечер най-важна била победата. Иначе не гледал толкова резултатите, колкото играта на отбора.
 
„Беше важно да запазим спокойствие. Ние имаме качество. Създадохме много ситуации и затова вкарахме. Лудогорец е добър отбор. Хубав отбор с качество. Имаха и дузпа, добре че Ареола спаси.”
 
„Аз по-скоро правя анализ на мача, не на отделни моменти. За мен бе важно, че надделя по-голямата класа на нашия отбор. Най-важното тази вечер беше победата и се радвам, че я постигнахме.”
 
„Дали пропуснатата дузпа е решила мача? Това беше добре за нас, но в никакъв случай не беше решаващо. Ние бяхме готови да играем при 2:2. Ако беше станало, пак щеше да се опитаме да спечелим. Пропускът ни даде допълнителна увереност. Показахме увереност през целия мач.”
 
„Дали с победата тръгваме по по-добър път? До голяма степен, но за мен резултатите не са най-важното, а начинът, по който играе отборът. Когато победихме Каен 6:0, много хора казаха, че пътят пред нас е отворен, но всеки мач е различен. За мен най-важното е спокойствието на играчите, което виждам. Виждам всеки път как реагират и при добър, и при не толкова добър резултат.”
 
„Ди Мария имаше добри моменти и не толкова добри, доста загубени топки. Ние постоянно говорим с него за това. Постоянно се опитваме да подобрим всеки един момент и елемент от играта. Аз съм доволен от неговото старание. Той много търсеше топката и много допринесе за отбора тази вечер.”
 

„Важното е да имаме доверие помежду си”, коментира Емери след мача.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки