"Синя България" атакува Спас Русев и поиска среща с него

Феновете тихомълком бяха извадени от ръководството на Левски, тръстът бие тревога

"Синя България" атакува Спас Русев и поиска среща с него

Тръст „Синя България” поиска среща с Надзорния съвет на Левски, след като „сините” вчера лаконично обявиха промени в управлението, които извадиха феновете от Управителния съвет. В момента в Надзорния съвет са новият собственик Спас Русев, неговият син Евгени Русев и представителят на Виваком Деян Петков.

От тръста се притесняват, че Левски пак се управлява както преди по времето на Тодор Батков със задкулисни решения.

Ето пълната позиция на тръст "Синя България" без намеса от страна на Novsport.com:

Официалната страница на ПФК „Левски“ анонсира новия управителен съвет на клуба, както и сериозни промени на административно ниво.

За наше учудване, това бе сторено по начин, който се използваше в близкото минало, без никакви разяснения и без прозрачност – все неща, които Тръст „Синя България“ се бореше да промени, тъй като ги смята за порочни практики.

При толкова големи промени в Отбора на народа, който има милиони привърженици в страната и чужбина, би трябвало да има и сериозна кампания, в която да бъдат представени новите лица, да се види тяхната визитка, визията им за развитието на клуба и критериите, по които са били избрани на тази така отговорна позиция.

Вместо това, просто се публикуват едни имена, някои от тях нови и непознати, а други стари и прекалено добре познати.

Разбираме, че структурите на привържениците вече нямат място в управлението на любимия си клуб и безпроблемно бихме го приели, стига да имаме гаранции, че това управление ще е прозрачно, честно и ще работи само и единствено в интерес на ПФК „Левски“, а няма да го загробва със заеми, безумни трансфери, комисионни и други схеми, на които сме били свидетели досега.

За нас никога не е било самоцел участието ни в УС, дори бихме казали, че това е едно сериозно бреме, от което понасяхме единствено негативи. Факт е обаче, че не се взе под внимание искането ни за провеждане на конкурс за изпълнителен директор, а вместо това за такъв се назначава човек, пряко отговорен за административното управление при предишните два мажоритарни собственика, в качеството си на юрисконсулт и помощник на предишния изпълнителен директор, с който определено не показаха, че имат нужните качества за заемането на подобна изключително важна позиция.

Още повече, че  според Устава на ПФК „Левски“, назначението на този пост става с решение на Управителния съвет, който все още не е вписан и конституиран, каквато впрочем е ситуацията и с Надзорният съвет, който пък от своя страна назначава УС. Това са технически подробности, които ги споменаваме не за да се заяждаме, а защото и те са част от порочните практики в близкото минало, срещу които се борим.

Поради гореизброените факти, официално внесохме писмо в ПФК „Левски“, с което искаме среща с Надзорния съвет на клуба в най-кратък срок.

Притеснени сме, че новите собственици не потърсиха досега контакт с нас, въпреки че сме вторият по големина акционер. Това е показателно за отношението към привържениците, а и настоящите действия подкрепят нашите тревоги. Пренебрежителното отношение към миноритарните акционери беше показно още на Общото събрание, на което новите и старите собственици дори не благоволиха да останат до края и да чуят мнението на останалите си съдружници, на които оставиха възможност да задават въпросите си в точка „Разни“, без да има кой да ги чуе и отговори.

Ние искаме и да знаем защо според Надзорния съвет привържениците нямат място в УС, как са избрани и назначени новите членове на УС и най-вече как и защо е избран новият изпълнителен директор.

Нашата позиция е принципна, а не личностна и ние щяхме да държим на нея без значение кой е заел този отговорен пост, но в случая наистина сме меко казано озадачени от решението.

Искрено вярваме, че Надзорният съвет приема най-отговорно своята роля и че, сядайки очи в очи, ще изясним всички наболели въпроси. Новите собственици могат да разчитат на нашата подкрепа, но за целта ще трябва да докажат, че искат да вървим по един път, а именно връщане на величието на най-големия и най-титулуван съществуващ футболен клуб в България.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки