Пирин (Бл) ще гони на "Лаута" първи точки като гост за сезона

"За мен мачът с Локомотив е по-специален, там съм се изградил като човек и треньор", каза Стефан Генов

Пирин (Бл) ще гони на "Лаута" първи точки като гост за сезона

Старши треньорът на Пи­рин Благоевград Стефан Генов се надява отборът му да спе­чели първи точки като гост в Първа лига срещу Локо Пд днес. От началото на първенство­то орлетата нямат и вкаран гол навън.

"За мен мачът с Локомотив Пловдив е по-специален, защо­то там съм се изградил като човек и треньор. Публиката наистина е специална, но аз съм професионалист и се надя­вам отборът ми да си тръгне с точки от Пловдив", каза на­ставникът на благоевградча­ни. Той вече е водил срещу род­ния си отбор тимовете на Черно море и Локомотив Со­фия. За Пловдив заминаха и тре­ниращите през последните ня­колко дни на облекчен режим халф Димитър Благов и защит­ник Кристиян Кощърна. На­ставникът ще има на разполо­жение всички състезатели за трудното гостуване на Локомотив.

"Домакините са сериозен тим и с амбиции за място в че­лото на класирането. Видях­те, че от Пловдив без победи са тръгнаха и Левски, и Лудого­рец. Познавам добре Локомо­тив, както и треньора им Илиан Илиев, който е много опитен специалист. Ние обаче ще се опитаме да откраднем нещо от негостоприемния стадион. Време е Пирин не са­мо да вкара гол на чужд терен в шампионатните мачове, но и да спечели точка или три", каза Генов на пресконференция­та преди мача.

"Трябва да спрем последния мохикан в родния футбол Мартин Камбуров и мисля, че ако се справим с тази зада­ча, ще имаме успех. Дани Кики също може да ни създаде про­блеми. Познавам го добре, още през 2005 година го предложих на сирийската федерация, къ­дето бях на работа там, за по­виквателна за младежкия на­ционален отбор на Сирия. Той обаче отказа и пропусна да дебютира за националния от­бор на азиатската държава", допълни треньорът.

Опитният халф на Локомо­тив Пд Ванчо Траянов е напъл­но готов за домакинския мач с Пирин. Той успя да се възстано­ви от травмата, която полу­чи при победата с 2:1 над Нефтохимик, и се готви наравно с останалите си съотборници. Верен на своя принцип да не за­лага само на едни и същи фут­болисти и да дава шанс за изя­ви на всичките си играчи, старши треньорът на черно-белите Илиан Илиев най-веро­ятно ще го остави резерва срещу орлетата. Очаква се титуляр за започне Мартин Райнов, който получи повиква­телна за националния отбор за мачовете с Франция и Швеция. Очаква се на вратата да за­стане Илко Пиргов за сметка на Ясин Ел Харуби. Старши треньорът на Локо Илиан Илиев проведе специален раз­говор с играчите си в опита си да избегне евентуално подце­няване на съперника.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки