Големият скандал: Хари Реднап разкрива как негови играчи заложили незаконно на свой мач

Само един от играчите заложил 20 000 паунда за своя победа при коефициент 2.50

Големият скандал: Хари Реднап разкрива как негови играчи заложили незаконно на свой мач

Бившият мениджър на Тотнъм, Портсмут, Саутхемптън и Уест Хем Хари Реднап признава, че негови играчи са залагали незаконно на собствените си мачове. Разкритията идват в поредната серия от разследванията на британския „Телеграф”.

Реднап е заснет от репортери под прикритие как обсъжда конкретен мач, на който всички в отбора му, неясно кой от предишните му тимове, били заложили. Неговите футболисти заложили за своя победа, а един от тях дори казал на агента си да „договори нова ипотека за къщата”, защото коефициентът бил висок. Точният коефициент е бил 2.50.

Въпросният агент по-късно твърдял, че играчите на другия отбор също залагали на този мач.

Букмейкърите давали високи ставки за отбора на Реднап, защото се предполагало, че той ще пусне по-слаб състав, защото отборът му вече не играел за нищо. Вместо това, Хари пуснал силна единайсеторка и тимът му спечелил с лекота.

„Телеграф” знае за кой отбор, кой мач и кои играчи става въпрос, но не публикува тази информация по правни причини.

Правилата на ФА на Англия изрично забраняват футболистите да залагат на свои мачове и всеки мениджър трябва да съобщи, ако знае за подобно нарушение.

„Телеграф” счита, че Реднап не е направил това, но не носи вина, защото не е знаел за залозите до началото на въпросния мач. Във видеото със скрита камера той казва, че е бил изненадан, когато е разбрал. Но дори да е разбрал едва след мача, това пак е нарушение и той е длъжен да съобщи на ФА.

Хари Реднап е бил поканен на среща от журналисти под прикритие на „Телеграф”, които му казали, че са представители на компания от Далечния Изтой, която иска да пробие на мултимилионния английски футболен пазар. На срещата са присъствали и футболните агенти Дакс Прайс и Пино Паляра, които вярвали, че ще бъдат наети на работа в измислената компания. Срещата се е провела на 6 юли, денят на полуфинала Португалия – Уелс на Евро 2016.

Агентът Дакс Прайс дори дава подробности за конкретния мач със залозите. Той споделя, че един от играчите е заложил 20 000 паунда на мача и назовава по имена други двама, които също били заложили.

Цялата сага започна с разкритието, че Сам Алърдайс е съветвал "бизнесмени" как да заобикалят правилата на ФА за трансфери на играчи в Англия срещу комисионна от 400 000 паунда. Заради това Големия Сам беше уволнен като селекционер на Англия след само един мач и 67 дни начело.

После скандалът продължи с информацията, че осем бивши и настоящи мениджъри от Висшата лига са взимали подкупи за трансфери.

Според "Сън", сред замесените са Райън Гигс, Дейвид Мойс, Марк Хюз, Тони Пюлис и... Хари Реднап.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки